С три гола в рамките на десетина минути Манчестър Юнайтед спечели лесна победа с 3:1 като гост на Фулъм в мач от 10-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Крейвън Котидж".

Антонио Валенсия откри резултата още в 9-та минута след бърза атака и асистенция на Уейн Руни. След това Робин ван Перси добави втори гол в 20-та минута, а в следващата атака холандецът асистира на Руни за третото попадение.

През второто полувреме домакините върнаха един гол чрез Алекс Качаниклич, при който Уейн Руни удара в собствената си врата. До края обаче нямаше време за повече и Юнайтед измъкна победата.

Благодарение на победата тимът на Дейвид Мойс се изкачи на 8-мо място в класирането, но се намира само на 3 точки зад третия Челси.

Единствената неприятност за "Червените дяволи" бе принудителната тройна смяна, която трябваше да извършат на полувремето заради проблеми на Рафаел, Том Клевърли и Фил Джоунс.


Фулъм започна малко по-активно мача и в 3-та минута Касами отправи точен, макар и безопасен удар.

Юнайтед обаче откри резултата от първата си възможност за гол. Гостите организираха бърза атака и Робин ван Перси изведе Уейн Руни на ръба на засадата. Нападателят навлезе в наказателното поле, но вместо да стреля от чиста позиция поднесе встрани за Антонио Валенсия, който засече на празна мрежа.

Домакините можеха да отвърнат, когато Скот Паркър даде чудесно извеждащ пас към Димитър Бербатов, но българинът се забави с миг да обработи топката и Рафаел с чист шпагат отзад му я изби.

И това се оказа решаващо действие, защото почти веднага Юнайтед реши всичко с два гола за две минути. При първото попадение обаче имаше спорна ситуация, тъй като Янузай отне топката от Паркър с цената на нарушение, което не бе маркирано от съдията. Последва контраатака, Ван Перси бе изведен при леко съмнително положение за засада, навлезе в наказателното поле и с остър удар намери горния близък ъгъл на вратата.

Две минути по-късно Ван Перси отново бе изведен зад защитата, като този път нямаше никаква засада, стигна до аутлинията и там поднесе между двама защитника пред вратата, за да може Руни да засече от един метър в мрежата.

Фулъм очаквано бе доста разколебан, но въпреки това пробваше атаки. При една акция на Киерън Ричардсън бившият играч на Юнайтед отправи силен удар от дистанция, който мина не много далеч от сглобката на гредите.

В 28-та минута Бербатов имаше чисто положение, след като получи техничен пас от Брайън Руис и се озова непокрит в наказателното поле, но диагоналният му удар бе слаб и Де Хеа спаси.

До края на полувремето темпото на игра спадна значително, като в допълнение на това имаше две прекъсвания заради на пръв поглед тежка контузия в глезена на Рафаел, а впоследствие световъртеж на Клевърли. И двамата обаче се върнаха на терена и продължиха игра.

Все пак на полувремето Рафаел и Клевърли бяха заменени, като интересното бе, че и Фил Джоунс бе изваден. На тяхно място влязоха Крис Смолинг, Шинджи Кагава и Маруан Фелаини.

Фулъм започна с добро настроение втората част и още във втората минута Касами отправи свиреп удар от около 20 метра, като топката профуча застрашително близо до страничната греда.

Мартин Йол реши да освежи играта на отбора си и пусна в игра Качаниклич. И влизането му на терена веднага даде резултат, тъй като той вкара гол. В 65-та минута шведът нанесе диагонален удар от наказателното поле, Уейн Руни се хвърли да го пресече, но вместо това отклони топката така, че тя влетя точно в ъгъла на вратата.

През второто полувреме Юнайтед играеше много пасивно, като явно бе решил да спести сили. При една от малкото опасни атаки Янузай отправи точен удар, но право в ръцете на вратаря.

Фулъм нападаше по-често и при една атака се стигна до напрежение в наказателното поле на Юнайтед и след като няколко играчи на домакините не можаха да стрелят топката стигна до Ричардсън, но ударът му от границата на наказателното поле срещна тялото на защитник.

Пет минути преди края гредата спаси Юнайтед от втори гол. Бербатов даде меко и наглед безопасно центриране към Дарън Бент, но той нанесе много точен параболичен удар с глава към обратния ъгъл и прехвърли Де Хеа, но кълбото тупна  върху напречната греда.

Последва и удар на Таарабт, който бе спасен лесно от Де Хеа, но домакините атакуваха вдъхновено. Юнайтед можеше да сложи окончателно точка с четвърти гол в 87-та минута. Тогава Фелаини свали с глава центриране от корнер, но Ван Перси не успя да уцели топката на 5 метра от вратата.

Фулъм продължи да атакува опасно и центриране от аутлинията бе засечено с глава от Ричардсън, като топката мина близо до втората греда. До края обаче нямаше време за повече и така "Червените дяволи" измъкнаха победата.


Фулъм - Манчестър Юнайтед 1:3

0:1 Валенсия 9
0:2 Ван Перси 20
0:3 Руни 22
1:3 Качаниклич 65

Фулъм: Стекеленбург, Ритер, Аморебиета, Сендерос, Ричардсън, Паркър (83 Бент), Дежага (61 Качаниклич), Сидуел, Касами, Руис (74 Таарабт), Бербатов

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел (46 Смолинг), Еванс (46 Кагава), Видич, Евра, Джоунс, Валенсия, Клевърли (46 Фелаини), Янузай, Руни, Ван Перси