Треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу заяви, че тимът му ще се бори за победата като гост на Манчестър Юнайтед, за да се класира напред за осминафиналите на Шампионската Лига.

Украинците разгромиха с 4:0 Реал Сосиедад и излязоха на второ място в класирането, на точка пред Байер Леверкузен. В последния кръг обаче "Аспирините" гостуват на баските и по всяка вероятност ще стигнат до успех.

Така Шахтьор ще трябва също да победи Манчестър Юнайтед при това като гост, ако иска да продължи в надпреварата. Това обаче няма да е лесно, тъй като англичаните се борят за първото място в групата и за целта имат нужда поне от равенство срещу Шахтьор.

"Имаме две седмици да се подготвим за мача на "Олд Трафорд". Имаме само една алтернатива - трябва да победим Манчестър Юнайтед. Ще направим всичко възможно, за да постигнем това", коментира Луческу след победата над Сосиедад.

Очаквано той остана доволен от представянето на тима му срещу испанците и убедителната победа.

"Не бих сравнил този мач с мачовете срещу Манчестър Юнайтед и Леверкузен, защото в тези мачове съперниците използваха нужната им тактика през всичките 90 минути, докато Реал Сосиедад бе принуден да играе в атака".

"Както очаквахме, мачът бе труден. Особено през първото полувреме. През първите 15 минути те имаха преимущество и напълно контролираха топката. Ние обаче ги изненадахме с бърза и умна игра след корнера, който доведе до гола на Луис Адриано".

"В края на полувремето те ни притиснаха сериозно и имаха някои добри възможности. Трябва да призная, че имахме късмет те да не вкарат шансовете си".

"Ключовият момент бе голът на Алекс Тешейра. След като стана 2:0 Реал разбра, че няма да вземе нищо от тук".