Тъмните облаци над Дейвид Мойс се сгъстяват. Мениджърът бе крайно разочарован след загубата от Нюкасъл и призна, че не е очаквал толкова дълъг преходен период след идването си в Манчестър Юнайтед.

Червените дяволи са едва на 9-о място с 22 точки, като нямат победа от 4 мача и вече изглежда, че и мястото им в четворката е застрашено. Те вече имат 5 загуби през сезона, колкото за цялата минала кампания.

„Ясно бе, че ще има преходен период, макар да не смятах, че ще бъде толкова дълъг. Бяхме се стабилизирали, но последните мачове показаха, че нещата не вървят. Не съм мислел, че ще ми бъде лесно и точно така се оказа“, заяви омърлушеният шотландец.

„Феновете са брилянтни към мен откакто съм тук. Те разбират, че това е преходен период, но както и аз те не са очаквали да загубим толкова много срещи толкова рано. Осъзнават обаче, че става промяна и единственото, което можем да направим, е да работим здраво и да се опитаме да се подобрим“, добави той.

„Все пак това са същите играчи, които спечелиха титлата миналия сезон. Имаме нужда и от малко късмет и съм сигурен, че ще се подобрим, защото работя с шампиони“ изтъкна Мойс, който съжаляваше, че реферът не е отсъдил дузпа за игра с ръка на голлинията на Върнън Анита.

„Няма съмнение, че ръката му спря топката, която влизаше във вратата. Това можеше да промени мача“, разочарован бе Мойс.