Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси ще се завърне на терена в края на другата седмица за важния мач с Челси, съобщава Goal.com.

Холандецът е изкарал двуседмична специална терапия при физиотерапевта на ПСВ Айндховен Арни Филипс, за да се справи с контузията в бедрото, която го извади вече месец от игра.

Футболистът има голямо доверие на специалиста, при когото лекува и травмата си в пръста на крака през октомври. Те се познават от националния отбор, а Филипс освен в ПСВ, често е част и от екипа на Гуус Хидинк.

Рехабилитацията е преминала успешно и нападателят се е завърнал в Манчестър, за да поднови тренировки със съотборниците си. Очакванията са в следващите дни той да подобри физическото си състояние, за да може да бъде на разположение на Дейвид Мойс.

Сблъсъкът със Суонзи в събота идва твърде рано, а и в отбора не искат да рискуват с включването му преждевременно, така че лекарите ще изчакат още няколко дни преди да му разрешат да включи в мачовете.

Вторият сезон на Ван Перси в Юнайтед определено не е като предишния, тъй като имаше различни травми и пропусна почти половината от мачовете на тима, но все пак вкара 10 гола в 16 мача, което показва колко е важна ролята му за състава.