Манчестър Юнайтед отнесе нов шамар, като не успя да се класира за финала на турнира за Купата на Лигата. 

Червените дяволи биха Съндърланд с 2:1 в реванша от полуфиналите, в който се играха продължения и така се стигна до дузпи, тъй като Черните котки бяха спечелили първия мач у дома със същия резултат. 

Домакините обаче тотално се схванаха и пропуснаха 4 пъти от бялата точка, докато Съндърланд успя все пак да вкара два опита и с 2:1 стигна до първия си финал в турнира от 1985-а година. 

Случилото се е поредното разочарование за Дейвид Мойс, а загубата на практика означана, че Юнайтед ще завърши сезона без трофей, тъй като едва ли най-големите оптимисти очакват триумф в Шампионската лига. 

Очаквано Уейн Руни и Робин ван Перси останаха извън групата, въпреки някои информации, че някой от тях може да се появи в игра. Уелбек и Ернандес действаха в атака, а дори и Шинджи Кагава получи титулярно място. За Съндърланд Стивън Флечър водеше атаката, въпреки че бе под съмнение с проблем в ахилеса. 

Юнайтед стигна до първата добра възможност в 6-ата минута. Тогава Янузай центрира от фаул и на далечната греда Ернандес засече, но Вито Маноне направи отлично спасяване и гостите оцеляха. 

Домакините владееха инициативата, докато очаквано Черните котки предпочитаха да действат на контри. Удар на Ки бе слаб и неточен, а след това в 19-ата минута Фабио Борини стреля много опасно от около 20 метра, но малко над гредата. 

На Червените дяволи определено липсваше креативност в предни позиции и те се затрудняваха в създаването на добри ситуации. Най-големите проблеми домакините имаха, когато стигнеха около наказателното поле, след което не можеха да направят ключовото подаване и да затруднят съперника. 

В 36-ата минута като по чудо Съндърланд оцеля. Кагава подаде добре към далечната греда, където Дарън Флечър засече, но в гредата. Уелбек опита да направи добавка, но Маноне го разочарова с отлично спасяване. 

Секунди след това обаче голът все пак дойде. Янузай центрира от корнер, Уелбек опита да отправи удар от въздуха, който не се получи, но пък се превърна в пас към свободния на далечната греда Джони Еванс, който отблизо чукна топката с глава в мрежата. 

В 41-ата минута Уес Браун бе близо до изравняване, след като стреля с глава след корнер, но Бютнер изби застанал пред голлинията. Гостите завършиха силно първата част, но без да стигнат до друго добро положение. 

Второто полувреме започна с удар от фаул на Аднан Янузай, който обаче мина над вратата. Рафаел също бе близо со попадение и не стреля лошо от границата на наказателното поле, но малко над целта. 

Последваха няколко центрирания от гостите и по-активна игра от тях, като Адам Джонсън стреля покрай вратата, а след това същото стори и Янузай в другата страна на терена. 

Белгиецът продължи да бъде активен и определено можеше да се справи по-добре, когато резервата Валенсия му подаде в 69-ата минута, но от границата на наказателното поле стреля неточно. 

Черните котки обаче се активизираха и в 76-ата минута Джонсън се оказа на добра позиция, но Бютнер блокира удара му. Малко след това Смолинг сякаш задърж с ръце откъсващия се Флечър, но Лий Мейсън замълча. Последва неточен диагонален шут на Маркос Алонсо, като гостите определено играеха силно. 

Юнайтед изчакваше удобен момент да реши всичко и не атакуваше много, като стремежът бе да се освободят повече празни пространства. Дълбоко в добавеното време Янузай бе фаулиран на границата на наказателното поле и получи шанс да реши мача, но стреля слабо и Маноне улови. 

Така двубоят стигна до продължения, тъй като според регламента предстоят 30 допълнителни минути при равенство в общия резултат, като едва след това се взимат предвид головете на чужд терен, така че Юнайтед бе в по-добра позиция. 

Крейг Гарднър стреля от фаул в началото на първото продължение, но не успя да вкара. Най-добрата ситуация за Юнайтед за периода към бе, когато Ернандес бе изведен отлично от Янузай, измъкна се почти сам срещу Маноне, но реши да стреля извън наказателното поле и пропусна. 

Съндърланд продължи да натиска и във второто продължение, но предимно центрираше в наказателното поле и това не му носеше успех. Домакините пропуснаха още една добра контраатака, при която Янузай реши да стреля вместо да комбинира и въпреки че ударът му бе точен, Маноне се намеси сигурно. 

Домакините се бранеха добре преди да настъпи драмата. Отчаяният натиск на гостите все пак им донесе успех, макар и с помощта на Давид де Хеа. Фил Бардсли получи шанс да стреля, топката бе в тялото на испанеца, който обаче не успя да я улови и след рикошет в него се оказа в мрежата. 

Дейвид Мойс посърна, но Юнайтед отново показа страхотния си характер. Секунди след края на продълженията Янузай се измъкна в наказателното поле, подаде успоредно на голлинията и там Ернандес засече, за да изравни и да донесе дузпите. 

При наказателните удари Крейг Гарднър стреля над вратата, но Дани Уелбек върна жеста. След това ударът на Стивън Флечър бе слаб и Де Хеа спаси. Дарън Флечър реализира. 

Маркос Алонсо откри сметката за Съндърланд преди Маноне да спаси удара на Янузай, като дори улови топката. Ки изпълни прецизно и даде преднина на Черните котки от 2:1, а домакините съвсем се притесниха. 

Последва кошмарен изстрел на Фил Джоунс отново над гредата и Адам Джонсън можеше да реши всичко, но стреля в тялото на Де Хеа. Рафаел бе последният изпълнител, но Маноне спаси и неговия опит и така прати Съндърланд на финал.  


Манчестър Юнайтед – Съндърланд    2:1

1:0    Еванс    37
1:1    Бардсли    119
2:1    Ернандес    120+1

При дузпите
Гарднър    над вратата
Уелбек    над вратата
С. Флечър    Де Хеа спасява
1:0    Д. Флечър
1:1    Маркос Алонсо
Янузай    Маноне спасява
2:1    Ки
Джоунс    над вратата
Джонсън    Де спасява
Рафаел    Маноне спасява

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Смолинг, Еванс, Бютнер (84 Евра), Карик (95 Джоунс), Флечър, Янузай, Кагава (61 Валенсия), Уелбек, Ернандес
Съндърланд: Маноне, Бардсли, Браун, О’Шей, Алонсо, Катърмол (82 Гарднър), Колбак, Ко, Джонсън, Борини (85 Алтидор), Флечър.