Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че отборът му вече е изпреварил Манчестър Юнайтед като по-големия тим в града.

Преди първия осминафинален мач от Шампионската Лига срещу Барселона чилиецът бе запитан дали победа срещу каталунците ще промени баланса на силите спрямо Юнайтед.

"В момента по-големия клуб в Манчестър е Сити", отговори той.

"Не можем да забравим последните няколко години, но като отбор се опитваме да спечелим много титли. Борим се за три титли през този сезон. Важното е клубът да има търпение да гради върху това".

Същевременно Пелегрини заяви, че Фернандиньо е на разположение за мача. Бразилецът отсъстваше три седмици заради контузия, но завръщането му срещу Барселона е страхотна новина за "гражданите". Нападателят Серхио Агуеро обаче все още не е възстановен.

"Фернандиньо има шанс да играе. Той е в състава за мача утре. Ще видим утре кой може да започне, но той работи без никакви проблеми".

"Агуеро не е в състава. Ще видим дали ще може да е здрав за мача в събота, но може би и това ще е трудно".

Същевременно Пелегрини заяви, че тимът му няма да се защитава сляпо срещу Барса, въпреки офанзивната мощ на каталунците.

"Когато играеш срещу Барселона, срещу важни отбори, винаги трябва да се съобразиш с важните неща. Но според мен най-важното нещо е да опитаме да направим същото, което правим всяка седмица във Висшата Лига".

"За мен това е много важно, да продължим стила на игра, да продължим да имаме своя облик и да опитаме да победим Барселона".

"Не можеш да играеш, без да се съобразиш, че срещу себе си имаш Лионел Меси. Но има и други важни играчи. Но няма да играем, мислейки само за защита и без да мислим какво можем да правим с топката".