Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата не губи надежда, че тимът може завърши в Топ 4 и да се класира за Шампионската лига, въпреки голямото изоставане на Червените дяволи.

Шампионите са на цели 11 точки от 4-ия Ливърпул, който освен това може спокойно да бъде считан и за претендент за титлата, така че шансовете им изглеждат само теоритични.

„Разбира се, че ще бъде трудно, защото Ливърпул се справя много добре, а и други отбори имат амбиции. Ние обаче сме качествен тим, който може да постигне целта си“ заяви Мата пред „Канал Плюс“.

„Необходимо е просто да спечелим много мачове и се надявам, че с няколко поредни победи ще си върнем увереността и ще завършим максимално силно сезона“ добави халфът, който е много доволен от отношението на мениджъра Дейвид Мойс, което получава.

„Той ме накара да се чувствам значим, а според мен това е много важно, когато идваш в толкова голям клуб и за толкова голяма сума. Хубаво е, когато треньорът ми каза, че трябва да играя възможно повече с топката и точно това се опитвам да правя“ изтъкна халфът.

„Може би наистина в момента Юнайтед е в преходен период, но това е клуб, в който най-добрите играчи в света винаги ще идват, така че съм сигурен, че нещата ще се оправят“ сподели още Мата.