Уейн Руни подписа нов, дългосрочен договор с Манчестър Юнайтед, който ще го задържи на "Олд Трафорд" до 2019 година.

Досегашният договор на 28-годишния  футболист изтичаше в края на следващия сезон, но той го удължи с още 4 сезона. Когато той изтече, Руни ще бъде на 33 години.

Новият договор ще направи Руни един от най-скъпоплатените футболисти на планетата. Той ще получава вече по 300 000 лири седмично.  Досега заплатата му бе около 250 000 лири.

Същевременно оставайки в клуба Руни ще има шанс да подобри много от клубните рекорди. В момента той има 430 мача и 208 гола за червените. Лидери във вечната класация са Джак Роули с 211, Денис Лоу с 237 и Сър Боби Чарлтън с 249.

"Уейн е най-добрият играч в Англия откакто го пуснах в първия тим на Евертън през 2003 година", заяви мениджърът на Юнайтед Дейвид Мойс пред официалния сайт на клуба.

"Откакто станах мениджър на Юнайтед през миналия юли се радвам да работя отново с него и да виждам как той е развил невероятния си талант. С неговите способности, опит и желание за успех, той е важна част от моите планове за бъдещето и аз съм въодушевен, че той прие предизвикателството".

"Миналият юли казах, че той има изключителен шанс да стане истинска легенда в дългата и богата история на този клуб. Той е само на 42 гола от рекорда на Сър Боби и от това да стане първият играч с 250 гола за този клуб. Тези възможности се откриват само пред специални играчи и аз съм уверен, че Уейн ще постави нов рекорд, който ще отнеме десетилетия, за да бъде подобрен".

Самият Руни заяви:

"Създаден съм, за да остана в Юнайтед. През август ще направя 10 години в този клуб. През това време играх с някои фантастични играчи и спечелих всичко, което се надявах, когато подписах в началото. Сега като един от старшите играчи на клуба имам възможността да помагам на младите да пробиват и да са част от още един велик отбор на Юнайтед".

"Феновете винаги са били огромна част от този клуб и подкрепата им, която ми оказват от дебюта срещу Фенербахче насам е невероятна. Много съм благодарен на всички феновете на Юнайтед по целия свят за постоянната им подкрепа".