Националният селекционер на Швейцария Отмар Хитцфелд смята, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс не се радва на нужния му авторитет на стадион "Олд Трафорд".

Според Хитцфелд, който изведе Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен до европейския клубен връх, баварците са имали късмет на жребия за 1/4-финалите на Шампионската лига.

"Манчестър Юнайтед вече не е онзи отбор, който беше доскоро. Сър Алекс Фъргюсън държеше нещата под контрол, затова неговото напускане е голяма загуба за клуба", заяви Отмар Хитцфелд пред телевизия "Скай".

"Байерн Мюнхен изтегли добър жребий в петък. Новият мениджър на Юнайтед Дейвид Мойс има проблем с авторитета в съблекалнята. Друг проблем в Манчестър Юнайтед е, че отборът има нужда от подмладяване", добави специалистът, известен с прякора си Генерала.

Щефан Ефенберг, който беше капитан във формацията на Хитфелд начело на Байерн, допълни: "Манчестър Юнайтед не трябва да бъде подценяван. Но ако Байерн играе както по принцип и действа офанзивно, баварците ще елиминират Юнайтед без проблеми. Байерн е фаворит".