Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс ще бъде уволнен до края на сезона, след като търпението на семейство Глейзър най-накрая се е изчерпало.

Новината е на вестник Телеграф, като е написана от същия журналист, който пръв разкри за оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън в края на миналия сезон. Според информациите уволнението на Мойс може да стане дори в близките дни.

Въпросният журналист - Марк Оджен твърди, че Мойс може да напусне клуба още преди мача срещу Норич идния уикенд. Това ще стане, ако той се повлияе от слуховете и поиска специални гаранции за бъдещето си от шефовете. Те няма да му дадат такива и това ще форсира решението, което иначе е планирано за края на сезона.

Заедно с Мойс се очаква да си тръгнат и помощниците му Стив Раунд, Джими Лумсден и Фил Невил. Треньорът на вратарите Крис Уудс може да остане, а Райън Гигс ще поеме ролята на играещ треньор до края на сезона.

Решението било взето след загубата с 0:2 от Евертън, след която вече е сигурно, че тимът няма да участва в Шампионската Лига. Шефовете на клуба най-накрая са приели, че основната причина за лошата игра на отбора е именно Мойс.

Дори и подкрепата на Сър Алекс Фъргюсън вече не е била достатъчна да спаси мениджъра на Юнайтед.

Фаворит за заместник на Мойс от следващия сезон е наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп. Ако той не се съгласи да дойде на "Олд Трафорд", следващите кандидати са Луис ван Гаал, Диего Симеоне и накрая Райън Гигс.