Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал очаквано остана много доволен от убедителния успех със 7:0 над ЛА Галъкси в първия си мач начело на тима.

Той имаше лукса да използва почти всичките си основни играчи и те не го разочароваха. По два гола вкараха Ашли Йънг, Уейн Руни и младия Рийс Джеймс, а един добави Дани Уелбек.

Освен голямата победа, друг повод за задоволство за Ван Гаал бе успешното използване на нова схема на игра 3-5-2.

"Беше фантастично как се представихме днес", коментира след мача Ван Гаал.

"Когато ни видиш как тренираме, можеш да очакваш нещо, но не чак 7-0. Беше изненадващо. Но бяха хубави голове. И не бяха само головете, но и хубави атаки".

"Резултатът винаги има значение. С подобен резултат получаваш самочувствие. Въведохме нова система и играхме два пъти на тренировките 11 срещу 11. Не е много, но момчетата имат желание да усвоят информацията".

"Миналата седмица 10 от играчите, които играха сега, дори не бяха на тренировъчния комплекс. Когато видя отбора си да играе в нова система, е по-добре да спечелиш със 7-0 отколкото да загубиш, защото иначе играчите ще се съмняват в системата. Но сега нямам този проблем".

"Когато искаш да промениш системата, трябва да започнеш веднага. Нямаме време да се подготвяме за други неща. Другата система, в която могат да играят е 4-3-3, в която играха дълги години. Мога да я върна обратно, ако не вървят нещата.

"С качествата на играчите, които имаме, мога да играя 4-3-3 с трима нападатели на пейката. Но искам да играя с двама нападатели".

"Имаме четирима играчи с номер 10, така че селекцията не е балансирана според мен. Реших да използвам тази система заради качествата на играчите. Но ако загубим, мога да върна старата система".