Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни е много доволен от идването и работата на новия мениджър на тима Луис ван Гаал. 

Холандецът въведе нова система на игра, която изглежда пасна на Червените дяволи, които спечелиха турнира „Чемпиънс Къп” отвъд Океана. Самият Руни пък се представи много силно и бе избран за най-полезен играч в надпреварата, след като завърши с 5 гола в 4 мача. 

„Тези няколко седмици бяха много добри. Имаме нов мениджър, който иска да играем различно, но се адаптирахме бързо и резултатите са позитивни. Този начин на игра ни допада и мисля, че като цяло новият бос прости ни накара да гледаме на футбола по различен начин” заяви Руни пред „Манчестър Ивнинг Нюз”. 

„Той видя с какви играчи разполага и конструира тима според нашите възможности и качества. Твърд е в подхода си, но резултатите се виждат и се надявам, че ще продължим по същия начин” добави нападателят, който бе капитан на тима в мача с Ливърпул и се очаква да запази лентата и за предстоящия сезон. 

„Нашата цел в тези мачове бе да играем добре и да печелим, което направихме. Винаги е хубаво да победиш Ливърпул и затова сме доволни. Сега имаме мач с Валенсия, а след това започва сезона, за който трябва да сме максимално добре подготвени” изтъкна още Руни.