Манчестър Юнайтед отново не успя да стигне до победата и завърши само наравно 1:1 като гост на Съндърланд в мач от 2-я кръг на английската Висша Лига.

"Червените дяволи" откриха резултата в началото на мача с гол на Хуан Мата, който засече на празна мрежа центриране на Антонио Валенсия.

В 30-та минута обаче Джак Родуел изравни с глава след центриране от корнер. До края на мача Манчестър Юнайтед имаше съвсем леко териториално преимущество, но Съндърланд бе по-опасният отбор и имаше по-добрите положения за гол. До такъв не се стигна и мачът справедливо завърши наравно.

Така новият мениджър на Юнайтед Луис ван Гаал ще трябва да почака поне още една седмица, за да стигне до първата си победа начело на тима. Съндърланд от своя страна стигна до второ поредно равенство.



Мачът започна интересно и още в първата минута Съндърланд имаше опасна атака след грешен пас в центъра на терена от страна на Ашли Йънг, но накрая Фил Джоунс и Блакет съвместно неутрализираха опасноста в наказателното поле.

Три минути по-късно Юнайтед отново показа колебливост и Валенсия хвърли тъч на пътя на Стивън Флетчър, който поднесе към Кетърмоул, но ударът му от границата на наказателното поле мина покрай гредата.

Първата атака на Юнайтед бе в 8-та минута, когато Валенсия поднесе към Клевърли пред наказателното поле, но той нанесе ужасно неточен удар високо над вратата.

Съндърланд обаче бе по-креативният отбор в този момент и пряк свободен удар бе изпълнен по заучен начин с ниско центриране пред пеналта, но връхлитащият Кетърмоул стреля в тялото на защитник.

Най-активният играч на домакините бе Бъкли по дясното крило и в 16-та минута като на шега слаломира между трима защитника, след което поднесе чудесно в коридор към Уикъм, но той нанесе слаб удар.

Юнайтед изпитваше сериозни затруднения, но противно на логиката в 17-та минута откри резултата от нищото. При постепенна атака Валенсия се вряза отдясно в наказателното поле и отправи прострелно центриране успоредно на вратата. Топката първо рикошира леко в един защитник, мина покрай вратаря и на втората греда Хуан Мата засече на празна мрежа.

Голът прекъсна ентусиазма в играта на домакините и мачът стана равностоен. Конър Уикъм пробва изненадващ удар от дистанция и не бе никак далеч от целта, пращайки топката на половин метър покрай страничната греда.

В 30-та минута Съндърланд се върна в мача след статично положение. След центриране от корнер Джак Родуел бе оставен непокрит пред вратата и с глава засече в мрежата.

Манчестър Юнайтед имаше удобна възможност от пряк свободен удар и Уейн Руни завъртя топката покрай стената, но тя мина и покрай вратата.

В 41-та минута Стивън Флетчър изпълни зрелищен удар със задна ножица, след като Родуел му свали топката с глава пред вратата, но ударът бе неточен.

Малко преди почивката Юнайтед получи неприятен удар, тъй като Крис Смолинг трябваше да бъде заменен принудително от Майкъл Кийн заради контузия в бедрото.

Пет минути след началото на второто полувреме Съндърланд бе изключително близо до втори гол. След лоша проява на Кийн в наказателното си поле Уикъм овладя топката и нанесе удар от непосредствена близост. Той бе неточен, но рикошира в Бъкли и за малко да се стигне до автогол, тъй като топката мина на сантиметри от гредата.

Постепенно гостите овладяха инициативата и наложиха териториално превъзходство. Те обаче се затрудняваха в създаването на чисти положения за гол. Все пак в 60-та минута Ван Перси поднесе към Хуан Мата в наказателното поле, но той не си поведе достатъчно добре и бе неутрализиран с тяло от защитник.

Две минути по-късно Юнайтед имаше бурни претенции за дузпа на два пъти в рамките на секунди. Първо Ван Перси финтира няколко защитника в наказателното поле, но шпагатът на Верхини очевидно бе за топката. При продължението на атаката Ашли Йънг изпревари Уес Браун за топката, но тръгна да се хвърля много преди да има контакт със защитника и съдията правилно му показа жълт картон за симулация.

Съндърланд атакуваше по-рядко от първото полувреме, но при едно центриране от корнер Верхини стигна пръв до топката, но стреля над вратата. В 68-та минута пък след грешка на Янузай Ларсон бе изведен зад защитата, но самият Янузай го догони и така го принуди да стреля неточно извън наказателното поле.

Майкъл Кийн нанесе точен удар с глава след центриране от корнер, но не затрудни Маноне. Малко след това обаче младият защитник предизвика пряк свободен удар пред собственото си наказателно поле, но Себ Ларсон стреля неточно покрай вратата.

След средата на второто полувреме натискът на Юнайтед сериозно отслабна и Съндърланд отново погледна напред. Това даде възможност за една контраатака на Юнайтед и Руни даде опасен извеждащ пас към Ашли Йънг, но Вито Маноне показа страхотен поглед и скорост, излизайки далеч извън наказателното си поле, за да изчисти топката.

В последните минути грешка на Ларсон даде възможност на Ашли Йънг в наказателното поле, но ударът му от странична позиция бе блокиран от защитник. След това крилото на Юнайтед нанесе точен удар по земя извън наказателното поле, но Маноне се хвърли и спаси до гредата.


Съндърланд - Манчестър Юнайтед 1:1

 

0:1 Мата 17
1:1 Родуел 30

Съндърланд: Маноне, Вергини, О'Шеа, Браун, Ван Аанхолт, Кетърмоул, Уикъм, Ларсон, Родуел (64 Жорди Гомес), Бъкли (79 Бридкът), Флетчър (76 Алтидор)

Манчестър Юнайтед:  Де Хеа, Смолинг (44 Кийн), Джоунс, Блакет, Флетчър (63 Янузай), Клевърли, Мата, Йънг, Валенсия, Руни, Ван Перси (63 Уелбек)