Асистентът на Луис ван Гаал в Манчестър Юнайтед Райън Гигс обяви, че може да се ориентира към мениджърската професия, ако получи такава възможност. В същото време уелсецът призна, че Челси е доста пред всички останали конкуренти във Висшата лига към момента.

"Смятам, че всички ще се съгласят с това, че Челси е пред останалите отбори в момента. но тук говорим за един процес и ние се опитваме да се подобряваме. Ще видим докъде ще стигнем", каза Гигс, цитиран от "Скай спортс".

"Не е лесно да побеждаваш съперниците си във Висшата лига. Не е лесно да спечелиш титлата в първенството. През този сезон шампионатът прилича на Чемпиъншип, където всеки може да бие всеки."

"Затова всяка седмица трябва да покажеш най-доброто от себе си. Надявам се ние да го сторим. Ще продължаваме развитието си. Както винаги съм казвал - в нашата съблекалня има достатъчно талант, за да бъдем колкото се може по-високо в класирането."

"Луис ван Гаал е мениджър, който изисква много от играчите си. Той притежава много богат опит, практикува офанзивен футбол. Дава шанс на младите, така че той пасва на историята и традициите на Манчестър Юнайтед."

"Страхотно е да се учиш от човек, който е бил треньор на най-високо ниво толкова дълго време. Аз се опитвам да се уча и да ставам по-добър като треньор", продължи Гигс, който за кратко бе мениджър на Юнайтед в края на миналия сезон. Тогава той записа две победи и равенство в четири мача.

"Насладих се на онези мачове като главен мениджър на отбора и разбрах защо толкова много хора се връщат за още и още. Защото без значение какво се случва, зарядът при подготовката на отбора през седмицата и материализирането на труда в победа ти дават страхотно усещане и задоволство."

"Разбира се, че има спадове и върхове. Случват се неща, които не си очаквал, но всичко това е част от вълнението. Никога не знаеш какво ти предстои. За един мениджър усещането при победа е по-силно, отколкото когато си футболист. Това важи и при поражение."

"В Манчестър Юнайтед съм от толкова дълго време, аз станах свързан с клуба. Ако искам да развия треньорската си кариера и пред мен се открие възможност това да не бъде в Манчестър Юнайтед, тогава нека бъде така. Но нека изчакаме и ще видим", завърши Гигс.