Астън Вила прекъсна дългата серия от 6 поредни победи на Манчестър Юнайтед във Висшата лига, след като двата тима врътнаха равенство 1:1 насред "Вила Парк" в среща от 17-ия кръг на Висшата лига.

Срещата бе трудна, както се и очакваше, а гостите при повече късмет можеха да стигнат до пълния обрат. Играта на тима обаче не бе особено перфектна, каквато каза, че иска да вижда Ван Гаал по време на пресконференцията преди срещата. 

Гостите все пак имаха своите силни моменти и след почивката понатиснаха противника си, но през първото полувреме Вила се представи на по-добро ниво.

Бентеке откри за Вила в 18-ата минута, докато точката на гостите донесе Фалкао в 53-ата минута.

Агбонлахор от състава на домакините бе изгонен с директен червен картон в 65-ата минута, който бе спорен, след като влезе по-твърдо на Ашли Йънг при единоборство, но на повторенията се видя, че нямаше умисъл в действията му. Това обаче не помогна на гостите да стигнат до обрата и трите точки. 

След тази среща Юнайтед е на 3-ото място с 32 точки в класирането.
 



Юнайтед постави под натиск противника си още в 3-ата минута, след като Йънг направи страхотен пробив и с ниско центриране видя Ван Перси в наказателното поле, но холандецът отправи неточен удар и топката излезе в аут.

През следващите минути Юнайтед затормози сериозно отбраната на домакините със силното си начало по двата фланга след пробиви на Йънг и Валенсия, но в крайна сметка центриранията не доведоха до резултат.

Забеляза се брак в действията на гостите през първите минути, макар че те започнаха добре срещата.

В 16-ата минута Вила стигна до страхотен шанс да открие резултата. Делф опита да намери хитро Вайман в наказателното поле, но Де Хеа в крайна сметка успя пръв да достигне до кълбото и да изпревари противниковия футболист.

Две минути по-късно домакините стигнаха до гол. Делф бе повален от Флетчър и в крайна сметка Вила получи правото да изпълни фаул. Именно Делф го изпълни и топката достигна до Бентеке. Евънс позволи на нападателя да овладее на гърди, след което белгиецът финтира на два пъти централния бранител и с много хубав удар от наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата, на Де Хеа.

В 22-ата минута Йънг намери много добре Валенсия в наказателното поле и еквадорецът засече с глава центрирането му, но в крайна сметка изпрати топката извън пределите на вратата.

През следващите минути гостите изпитваха сериозни затруднения да стигнат до нещо интересно, а към края на полувремето Юнайтед постави Вила под голямо напрежение, но резултатът остана непроменен.

В самия край на полувремето Йънг пробва късмета си от далечна дистанция, но замисълът му не се получи.

Второто полувреме започна много търпеливо за гостите, които просто чакаха своя шанс.

В 49-ата минута обаче се наложи Де Хеа да прави страхотно спасяване и спаси Юнайтед от втори гол. След изпълнение на корнер белгиецът самопожертвователно тръгна към гредата си и в крайна сметка си срещна главата с Бентеке, но гол нямаше. 

Две минути след това Ван Перси пропусна за Юнайтед доста добро положение. Холандецът бе намерен прекрасно от Руни, но от близка позиция не успя да вкара и ударът му попадна право в ръцете на Гузан.

Само минута след това и Мата тества стража на Вила от границата на наказателното поле, но Гузан улови топката.

Все пак Юнайтед стигна до изравнително попадение чрез Фалкао в 53-ата минута. 

Йънг направи хубав пробив и центрира в наказателното поле, след което колумбийският нападател с глава пред малкото наказателно поле засече топката и я прати във вратата на Гузан.

Попадението даде криле на гостите и в 55-ата минута те бяха на косъм от пълния обрат. Руни видя Фалкао на перфектна позиция в наказателното поле, но авторът на изравнителния път не успя да си спре добре топката. След това тя попадна във Ван Перси, който обаче не бе в състояние да разклати Гузан със слабия си удар от няколко метра.

Гостите натиснаха много мощно противника си и в 65-ата минута Ди Мария имаше шанс да се разпише само две минути след появявянето си в игра, но ударът му от воле след пас на Карик попадна право в ръцете на Гузан.

Секунди след това Агбонлахор бе изгонен с пресилен червен картон, след като влезе по-твърдо при едно единоборство с Йънг, но на повторенията се видя, че нямаше умисъл в действията му.

През следващите минути опасните ситуации липсваха и се наблюдаваха най-вече единоборствата около централния кръг.

В 85-ата минута Йънг отправи хубав удар от дистанция, който бе спасен от стража на домакините. 

Точно две минути след това и Бакуна от Вила опита късмета си, като стреля от 20 метра, но топката профуча на сантиметри покрай гредата.

АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
1:0 Бентеке 18'
1:1 Фалкао 53'

АСТЪН ВИЛА: Гузан, Влаар, Сисоко, Лоутън, Кларк, Окоре, Санчес, Делф, Агбонлахор, Бентеке, Вайман (73 - Н'Зогбия)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Евънс, Джоунс, Карик, Валенсия (71 - Уилсън), Йънг, Флетчър (46 - Блекет), Ван Перси (61 - Ди Мария), Руни, Мата, Фалкао