Уест Хям и Манчестър Юнайтед си врътнаха зрелищно равенство 1:1 на "Ъптън Парк".

Точен за домакините бе Чейку Коуяте в началото на второто полувреме. Точката за гостите донесе Дейли Блинд в продължението на мача.

След това равенство лондончани запазиха осмото си място, докато Юнайтед е твърдо в Топ 4.

Като цяло домакините бяха пълни господари на терена до попадението на Чейку Коуяте, след което леко се прибраха и бяха съвсем близо до победата преди попадението на Блинд в продължението на мача.

Гостите от Манчестър заиграха едва след средата на второто полувреме, когато се впуснаха в атаки, търсеха точката със сетни сили и в крайна сметка успяха да се доберат до равенството.

Така Уест Хям продължава с лошата си серия срещу "червените дяволи" и вече няма победа в последните си 13 мача с Юнайтед.


Срещата започна със здрава битка в средата на терена, като в първоначалните минути двата отбора залагаха на сигурността.

Така се стигна до 6-ата минута, когато Алекс Сонг направи безумна грешка в наказателното поле и подари топката на Робин Ван Перси, който се озова сам срещу Адриан, но със сетни усилия Чейку Коуяте протегна краг и блокира Перси.

Отговорът на домакините бе положение пред Енер Валенсия, но Давид Де Хеа показа класа и отрази. Последваха страхотни моменти за Уест Хям.

В 14-ата минута Енер Валенси напредна през центъра и стреля мощно от дъгата на наказателното поле, Давид де Хея спаси.

Секунди по-късно Джеймс Томкинс намери Енер Валенсия във вратарското поле, последва акробатичен удар, но отново Де Хеа бе на мястото си и за пореден път спаси Юнайтед от сигурен гол.

Тези положения стреснаха гостите и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 17-ата минута Фалкао бе изведен на чиста позиция, но правилно бе отсъдена засада.

Последваха спокойни минути, като двата отбора водеха здрпава битка в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

След половин час игра Робин Ван Перси удари с лакет Джеймс Томкинс при една висока топка и домакините скочиха и поискаха червен картон за Перси, но такъв не му бе показан.

Две минути по-късно лондончани стигнаха до нов страхотен шанс за гол. Тогава Джеймс Томкинс се извиси в наказателното поле на Юнайтед и стреля с глава, но отново Давид де Хеа бе на мястото си и спаси с крак.

Последва и удар на Алекс Сонг, но неточно. В 41-ата минута домакините сътвориха страховита контра, но Диафра Сако изпорти по-детински начин чисто положение за Уест Хям.

Определено през това първо полувреме лондончани създадоха повече чисти голови възможности, но с лека ръка ги пропуснаха.

Второто полувреме започна с натиск за Уест Хям и в 49-ата минута домакините заслужено вкараха. Тогава Марк Нобъл центрира в наказателното поле на Юнайтед, където Фил Джоунс сгреши нелепо и подари топката на Чейку Коуяте, който се завъртя и от воле опъна мрежата на Давид Де Хеа за 1:0.

Малко по-късно гостите скочиха за дузпа, но такава правилно не им бе отсъдена, тъй като топката се отби в рамото на Джеймс Томкинс.

В 51-ата минута Фалкао стреля от дъгата на пеналта, но неточно. Юнайтед продължи да натиска, но с пропуск се отчете и Робин Ван Перси.

След час игра едва не се стигна до куриозен гол във вратата на Де Хеа, но за негово щастие топката мина до дясната му греда и излезе в аут.

Осем минути по-късно Аднан Яндзай си свали с гърди топката на дъгата на пеналта и стреля от воле, но твърде неточно в аут. В 74-ата минута Анхел Ди Мария се опита да вкара от пряк свободен удар, но неточно.

Три минути по-късно дойде и най-чистото положение за гостите. Тогава Фалкао и Ван Перси разцъкаха пред границата на пеналта, след което Фалкао се озова сам срещу Адриан, но стреля непохватно в аут.

Уникално положение за Юнайтед, но пропиляно по детински начин. "Червените дяволи" засилиха натиска си и малко по-късно създадоха нова възможност, но резервата Фелайни стреля над гредата.

В 83-ата минута Ван Перси се освободи в наказателното поле на домакините и стреля, но Адриан спаси с крак. Юнайтед хвърли всичко в атака, но Уест Хям много правилно се защитаваше и затваряше празните пространства.

В 90-ата минута с пропуск се отчете и Фелайни, а секунди по-късно това стори и Руни от пряк свободен удар. Така се стигна до продължението на мача, когато Дейли Блинд от воле опъна мрежата на лондончани и донесе точката на Юнайтед.

Това обаче не бе всичко интересно в срещата, след като втори жълт и респективно червен картон получи Люк Шоу. В крайна сметка Уест Хям изпусна победата, докато гостите си спечелиха равенството.

Уест Хям - Манчестър Юнайтед 1:1

Голмайстори:

Чейку Коуяте (49)
Дейли Блинд (90)

Уест Хям: Адриан, Карл Дженкинсън, Чейку Коуяте, Джеймс Томкинс, Аарън Кресуел, Алекс Сонг, Марк Нобъл, Стюарт Даунинг, Кевин Нолан, Диафра Сако, Енер Валенсия

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Антонио Валенсия, Фил Джоунс, Маркос Рохо, Люк Шоу, Дейли Блинд, Уейн Руни, Анхел Ди Мария, Аднан Яндзай, Робин Ван Перси, Фалкао