Манчестър Юнайтед врътна реми 1:1 с Арсенал на своя 'Олд Трафорд' в среща от 38-ия кръг на Висшата лига.

Домакините съсипаха противника си преди почивката и играха страхотно, но през второто полувреме лондончани се пооживиха, а към края на мача надиграха опонента си.

Първото попадение бе дело на Ерера, който вкара в 30-ата минута на мача. Той логично даде аванс на домакините в резултата, но в 82-ата минута Блекет си вкара автогол и изравни.

Арсенал нямаше нито един удар към вратата, дори неточен, преди почивката.

Доста интересно е да се отбележи, че Виктор Валдес направи дебют за Юнайтед, след като влезе като смяна на мястото на Де Хеа в 74-ата минута. Последният бе сменен заради травма.

С ремито Арсенал е 3-и с актив от 71 точки, а Юнайтед с 4-и с 69 точки и мач по-малко от лондончани. 


Първата възможност в мача бе за Юнайтед, когато Йънг пробва късмета си от 25 метра, но ударът му премина над напречната греда.

В 10-ата минута Фалкао можеше да реализира, след като бе намерен в наказателното поле и понечи да стреля от малък ъгъл, но Кошчелни застана на пътя на топката и блокира удара му.

Натискът на домакините продължи и две минути след това Рохо понечи да отправи удар и Бейерин блокира топката и я извади в корнер.

В 15-ата минута Мата отправи хубав удар от фаул, но Оспина се намеси добре и нямаше проблеми да улови топката.

Няколко минути след това Джоунс направи груба грешка и топката бе на косъм да попадне в Жиру, който да стреля от няколко метра но, играчът на Юнайтед изчисти с глава топката от земята.

През следващите минути на терена не се стигна до нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

В 30-ата минута Ерера даде аванс на Юнайтед в резултата. Йънг изненада Бейерин и центрира с левия крак, а испанският му съотборник с хубаво воле от наказателното поле реализира.

Малко след това Мата намери Фалкао със страхотно центриране на далечната греда, а колумбиецът засече кълбото в аут.

В 44-ата минута Блинд получи топката след корнер и отправи мощен удар, но тя се спря в тялото на негов съотборник.

До края на полувремето домакините тотално надиграха противникa си и резултатът се запази.

Второто полувреме започна активно за домакините и те създадоха няколко добри атаки след подновяването на играта. 

В 49-ата минута Йънг отправи удар от малък ъгъл, но Оспина се справи отлично.

Три минути след това Арсенал създаде първата си голова възможност и Алексис стреля от няколко метра много над вратата. Това бе и първият изобщо удар на лондончани от началото на мача.

Рохо стреля от дистанция в 55-ата минута, но ударът му попадна право в ръцете на Оспина.

Шест минути след това Арсенал имаше страхотен шанс да изравни, след като Жиру излезе сам срещу Де Хеа, но опитът му за удар не се получи и той се подхлъзна и падна на тревата, а испанският страж на домакините изби кълбото.

Лондончани постепенно се пооживиха и създадоха още едно положение чрез Рамзи, който бе изведен в наказателното поле, но в последния момент Рохо изби топката в корнер с хубав шпагат. 

В 68-ата минута Йънг направи страхотен пробив и бе на крачка да навлезе в наказателното поле, но Бейерин с феноменален шпагат изби топката в тъч.

Три минути след това гостите стигнаха до още един шанс, след като Рамзи прехвърли Де Хеа, но в последния момент Рохо изби топката и му попречи да реализира. 

През следващите минути на терена не се стигна до интересни възможности, като двамата мениджъри направиха няколко смени, а една от тях бе на Де Хеа с Валдес заради травма на първия. 

В 82-ата минута Блекет си вкара автогол и изравни резултата. Уолкът успя да се справи с Блекет и опита центриране, но топката рикошира в крака на младока от Юнайтед и залъга Валдес, като топката влезе във вратата на домакините. Попадението бе записано като автогол. 

Две минути след това Жиру можеше да направи обрата пълен, но се спъна в наказателното поле, вместо да нанесе удар и да реализира. 

В 88-ата минута Фелаини намери Ван Перси на точката за дузпата, но волето на холандеца мина високо над вратата. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 1:1
1:0 Ерера 30'
1:1 Уолкът 82'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа (73 - Валдес), Рохо (73 - Блекет), Смолинг, Джоунс, Валенсия, Йънг, Фелаини, Мата, Блинд, Ерера, Фалкао (61 - Ван Перси)

АРСЕНАЛ: Оспина, Мертезакер, Начо, Кошчелни, Бейерин (73 - Уолкът), Йозил, Касорла (73 - Уилшър), Коклен, Рамзи, Санчес (89 - Фламини), Жиру