Реал Мадрид ще трябва да счупи световния рекорд, ако иска да привлече вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа. „Червените дяволи“ не се притесняват, че след година испанският национал може да остане свободен агент и няма да клекнат в изискванията си към Кралския клуб.

Сегашният рекорден трансфер за вратар е на Джанлуиджи Буфон, който премина от Парма в Ювентус през 2001 година срещу 45 млн. евро.

Де Хеа пък дойде на „Олд Трафорд“ от Атлетико Мадрид за 25 млн. евро през 2011 година и Реал Мадрид прави всичко по силите си да го върне в Примера дивисион. „Кралете“ се опитаха да минат „тънко“ с първата си оферта от 19 млн. евро за Де Хеа, което хич не се хареса на Манчестър Юнайтед.

„Давид е вратар от световна класа и бе с основна заслуга за завръщането ни в Шампионската лига. Така че клубът иска около 70 млн. евро за него. Това, че договорът му изтича не играе голяма роля. Ще трябва много голяма оферта, рекорд в световен мащаб, за да го пуснем да си тръгне“, заяви пред „Дейли Мейл“ източник от Манчестър Юнайтед.

Де Хеа получава в момента по 280 хил. евро седмично на „Олд Трафорд“ и мениджърът на тима Луис ван Гаал ще направи всичко по силите си, за да го остави в клуба. Ако нещата все пак не се получат и Де Хеа премине в Реал, англичаните са готови с варианти за негов заместник – Яспер Силесен от Аякс и Юго Лорис от Тотнъм.