Рафаел Бенитес ще направи всичко по силите си, за да запази Серхио Рамос в Реал Мадрид, пише вестник “Ас”. Защитникът е недоволен от президента Флорентино Перес и публично заяви, че иска да напусне, а Манчестър Юнайтед вече направи две оферти за него. 

Въпреки че капитан на Реал е Икер Касияс, защитникът е един от големите лидери на тима и думата му в съблекалнята се чува дори повече от тази на вратаря. 

Още след като бе представен като треньор на Реал Бенитес заяви, че е говорил с лидерите и те са показали невероятно желание и глад за успехи. 

Рафа е на почивка в Ливърпул в последните дни, но според “Ас” е звънял по телефона от Англия на Рамос, за да го увещава да не напуска. В последните дни се чу, че същото нещо е направил и Кристиано Роналдо, който звънял чак от Маями, за да се помоли на Рамос да не напуска. 

Рамос има договор с Реал до 2017 година, но босът на тима Флорентино Перес отказа да му предложи нов с по-добри лични условия. Защитникът настояваше за заплата от 10 млн. на година, което развали отношенията между двете страни. 

Манчестър Юнайтед усети напрежението и опита да го увеличи с оферта от 50 млн. евро за защитника. Кралете обаче искат 90 млн. Говори се, че следващата оферта на англичаните ще бъде за 60 млн.

Бенитес обаче е сигурен, че ще успее да накара Рамос да остане. Вестник “Ас” припомня бурните събития през 2004 година, когато Рафа беше начело на Ливърпул и голямата звезда на тима Стивън Джерард бе с единия крак в Челси. Испанецът обаче успя да го убеди да остане на “Анфийлд” и сега Рафа щял да приложи същата тактика и с Рамос.