Манчестър Юнайтед отпадна от Шампионската лига, губейки с 2:3 като гост на Волфсбург в двубой от група "В", игран на стадион "Фолксваген Арена".

Момчетата на Луис ван Гаал започнаха срещата по чудесен начин и Антони Марсиал откри резултата след разкошен пас на Хуан Мата.

Това обаче ядоса "вълците" и те сътвориха пълен обрат преди да изтече половин час игра. Първо Налдо изравни с удар от въздуха, а след това Юлиан Дракслер асистира за Виериня, вкарал на празна врата.

В края на първото полувреме съдийската бригада отмени попадение на гостуващия тим. Лингард вкара топката във вратата, но намиращият се в положение на засада Хуан Мата попречи на видимостта на вратаря.

Волфсбург имаше няколко добри положения през второто полувреме, в което беше по-опасен, но в 82-та минута Гилавоги си вкара комичен автогол с глава. Две минути след това обаче Налдо вкара втория си гол в мача, реализирайки с глава.

Така Волфсбург спечели групата с актив от 12 точки, докато третият Юнайтед остана с 8 пункта и отива в Лига Европа. ПСВ Айндховен е втори с 10 точки, а ЦСКА Москва е на дъното с четири пункта.


Още в третата минута защитата на англичаните допусна много груба грешка, позволявайки на Макс Крузе да свали със задната част на главата си. Топката се озова у Андре Шюрле, но той стреля високо над целта, оставайки лице в лице с Де Хеа!

Точно преди да изминат десет минути игра Манчестър Юнайтед откри резултата при първата си смислена акция. Хуан Мата намери Антони Марсиал с великолепно подаване между двама бранители, французинът си пое добре и спокойно реализира с техничен удар по земя.

Радостта на гостите обаче бе твърде кратка, защото "вълците" веднага забиха зъбите си. Родригес центрира в наказателното поле при изпълнение на фаул и Налдо хвана топката по блестящ начин от въздуха, намирайки долния десен ъгъл с прецизно изпълнение.

В средата на първото полувреме Юнайтед можеше да излезе отново напред в резултата. Маруан Фелаини засече с глава центрирането на Дейли Блинд, но Беналио спаси своите със страхотен рефлекс.

Преди да изтече половин час игра Волфсбург буквално скри топката на своя опонент. Юлиан Дракслер игра на двойно с Макс Крузе и излезе сам срещу Де Хеа, но не се полакоми и върна назад към Виериня. Той остана напълно непокрит и свърши лесната част, вкарвайки на празна врата.

Манчестър Юнайтед се опита да отговори, но Швайнщайгер отправи много неточен снаряд. Последва нова мълниеносна контраатака на домакините, при която Дракслер беше изведен напред, финтира двама бранители и шутира, но Де Хеа спаси сигурно попадение.

В последната минута на първото полувреме се стигна до доста дискусионно решение. Джеси Лингард центрира в наказателното поле, но никой не игра с топката и тя навести мрежата на германците. Страничният рефер обаче маркира засада, тъй като Хуан Мата влияеше на ситуацията.

И двата отбора стартираха доста по-бавно през второто полувреме. Преди да измине един час игра се стигна и до първото интересно положение след почивката. Мемфис Депай стреля от въздуха, но Беналио спаси. После Мата се опита да засече отклонен удар, но без успех.

В средата на второто част Де Хеа излезе пред наказателното си поле и Андре Шюрле го прехвърли, но испанецът се върна и успя да избие в корнер с една ръка в последния момент. Последва нов шут на Шюрле, но отново Де Хеа спаси.

При изпълнение на корнер се стигна до грешка в отбраната на английския тим. Макс Крузе остана непокрит и стреля с левия крак от движение, но кълбото профуча покрай страничната греда. На отсрещната врата пък Мемфис Депай стреля блестящо от фаул, но на сантиметри от гредата.

Десетина минути преди края на редовното време Мемфис стреля отляво от нищожен ъгъл, но спечели само корнер. При изпълнението му германците си вкараха нелеп автогол. Фелаини отклони топката, Гилавоги се опита да изчисти, но си вкара топката в собствената врата с глава!

И отново както през първото полувреме радостта на англичаните бе твърде кратка. Налдо засече с глава при изпълнение на корнер, Блинд не успя да изчисти пред голлинията и Волфсбург отново поведе.

Две минути преди края Марсиал беше блокиран в последния момент, а след това бранител попречи на Смолинг да изравни отблизо! Последва снаряд на Лингард, но в тялото на Налдо.

 

Волфсбург - Манчестър Юнайтед 3:2

0:1 Антони Марсиал - 10'
1:1 Налдо - 13'
2:1 Виериня - 29'
2:2 Джошуа Гилавоги - 82', автогол
3:2 Налдо - 84'


Волфсбург: Беналио, Налдо, Данте, Родригес (Шефер - 16'), Треш, Гилавоги, Арнолд, Виериня (Клозе - 78'), Дракслер, Шюрле, Крузе

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Блинд, Дармиан (Бортуик-Джаксън - 43'), Варела, Швайнщайгер (Карик - 69'), Фелаини, Лингард, Мата (Пауъл - 69'), Мемфис, Марсиал