Подозрителният пакет, заради който беше отменена срещата от английската Висша лига Манчестър Юнайтед- Борнемут, е забравен от работници от частна компания. Това е съобщил пред Ройтерс днес представителят на полицията в Манчестър Джон О'Хара.

Мачът от последния кръг на английската Висша лига трябваше да се състои вчера на Олд Трафорд, а преди него е бил намерен подозрителен пакет на трибуните. По-късно сапьори произведоха контролиран взрив на намерения пакет. Днес пък стана ясно, че мачът ще се играе утре- 17-и май.

"След снощния контролиран взрив ние уточнихме, че това беше учебно устройство, което случайно е било оставено от частна компания, провеждаща по-рано учения на стадиона с участието на служебни обучени кучета за откриване на взривове, каза още О'Хара.

"И въпреки че това не беше реално взривно устройство, по външен вид то имаше огромно сходство. Решението за евакуацията и отмяната на мача беше взето напълно правилно и ние нямахме право да рискуваме здравето и живота на хората, допълни полицаят.