Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и един от най-успешните треньори в историята на баварския колос Отмар Хитцфелд разкритикуваха остро мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заради отношението му към Бастиан Швайнщайгер.

Специалния отново се показа като "убиец на легенди", изхвърляйки световния шампион от състава навръх 32-ия му рожден ден. Шкафчето на Швайни беше преместено против волята му при резервите, като по този начин Моуриньо му оказва натиск да си търси нов отбор.

"В Байерн Мюнхен никога не е имало нещо подобно. Не можех да повярвам, че това се е случило. Сега футболистите ще трябва да си помислят дали искат да отидат в такъв клуб, в който са принудени да си ходят против волята им", отсече Румениге, цитиран от вестник "Билд".

Ето какво мисли Хитцфелд: "Това е липса на уважение към един заслужил футболист. Това е един метод, който не ми харесва. Бастиан не е №15, а световен шампион, лидер, силна личност. Освен това е прекрасен човек. Такъв играч не заслужава подобно отношение".

Много от феновете на "червените дяволи" също скочиха срещу решението на Моуриньо и предприеха кампания "Спасете Швайни". Подобен хаштаг се публикува редовно от фенове на Швайни под снимките на Моуриньо в Инстаграм.