Уейн Руни очаквано заяви, че е много горд от това, че подобри рекорда на Сър Боби Чарлтън и вече е най-добрият реализатор в историята на Манчестър Юнайтед. 

Нападателят влезе от пейката и спаси Червените дяволи с гол от свободен удар в добавеното време срещу Стоук и така стигна до 250 попадения за отбора, надминавайки постижението от 1973-а година. 

„Това е огромна чест. Много съм горд. Не мога напълно да се зарадвам заради резултата, но естествено това ме кара да се чувствам поласкан. Това е нещо, което не очаквах, когато дойдох тук, затова не мога да не съм щастлив и горд” заяви той. 

„Времето ми тук бе много успешно, а и съм сигурен, че в бъдеще престоят още много успехи. Гордея се, че съм част от този клуб, а да бъда най-добрият му реализатор прави е огромно чест и нещо, което ще помня до края на живота си” добави Руни. 

Легендата Сър Боби Чарлтън също го поздрави. „Изминаха повече от 40 години, откакто аз постигнах своите 24 гола за Юнайтед и трябва да призная, че свикнах да съм най-добрият реализатор на клуба. Затова и ще излъжа, ако кажа, че не съм разочарован, че загубих рекорда. В същото време обаче се радвам за Уейн и той заслужава мястото си в историята” каза легендата. 

„Това, че е най-добър реализатор на Юнайтед и Англия и е страхотен играч, когото бе страхотно да гледам още от идването си тук през 2004. Аз бях на 35 когато се отказах, а той е само на 31 и продължава да се справя отлично, така че определено има какво да даде на отбора” добави той.