Уейн Руни влезе от пейката и спаси Манчестър Юнайтед от загуба в Стоук с гол в добавеното време. Така той изпревари сър Боби Чарлтън и поведе еднолично при най-добрите реализатори в историята на отбора, който удължи серията си без загуба на 17 мача, но все пак загуби 2 точки в битката за Топ 4. 

Хората на Жозе Моуриньо доминираха, но нямаха късмет да отбележат повече голове, а и може би не бяха напълно прецизни в близост до вратата на съперника. 

Все пак в самия край те успяха да избегнат поражението, след като преди това Хуан Мата си вкара автогол. Така Червените дяволи имат 41 точки, но за 4-и път поред не успяха да спечелят на терена на Стоук. Грънчарите са с 27 в актива си. 


Жозе Моуриньо направи 4 промени от дербито с Ливърпул, като стартираха Смолинг, Блинд, Мата и Фелайни. Дармиан, Рохо, Марсиал и Карик отстъпиха местата си. За домакините нямаше промени, като новопривлеченият Саидо Бераино не бе в групата. 

Гостите очаквано установиха контрол върху топката в началото, но без да могат да стигнат до добри положения. Центриранията и натискът не носеха кой знае какво пред вратата на Лий Грант. 

Добре подреденият тим на Стоук действаше уверено и чакаше своя момент, който дойде в 19-ата минута. Атака отляво завърши с подаване на Арнаутович към Питерс в наказателното поле, той опита да подаде пред вратата, където топката се отби в Хуан Мата и се промуши в близкия ъгъл, след като и Де Хеа не очакваше. Така от 7-те последни автогола на Юнайтед 3 са срещу Стоук. 

Червените дяволи се стъписаха и продължиха трудно да стигат до положения. В 32-ата минута обаче трябваше да изравнят. Погба изведе отлично Ибрахимович в наказателното поле, който подаде пред вратата на Мата, където испанецът от чиста позиция някак си стреля над гредата. Изумителен пропуск!

Малко след това шведът пак реши да подава, въпреки че можеше да стреля и Мартинс Инди успя да пресече. Малко преди паузата Фелайни засече една топка то въздуха и Грант и трябваше да се намесва, но изби спокойно над гредата. Секунди след това той направи и същото след опит на Погба, запазвайки аванса на отбора си. 

След паузата ситуацията не се промени, въпреки че Грънчарите започнаха по-добре. Юнайтед поиска дузпа, когато топката срещна ръката на плонжиралия Питерс, като преди това имаше и рикошет в крака на играча и това накара Марк Клатънбърг да замълчи. 

Малко след това влезлият Рашфорд бе спрян доста твърдо от Шоукрос на границата на наказателното поле при двойно с Ибрахимович, но за учудване на всички реферът отново не отсъди нищо. 

Домакините обаче също атакуваха и удар от въздуха на Шакири бе спасен от Де Хеа, а след това пробив на швейцареца в наказателното поле завърши с изстрел, който бе блокиран от защитник. 

Юнайтед продължаваше да напада. Рашфорд стреля много опасно покрай далечния ъгъл, а след това и Погба не бе много далеч, но все пак и неговият опит не бе точен. Малко пред края на редовното време Лингард тресна напречната греда с удар отдалеч, но гола така и не идваше. 

Така се стигна дълбоко в добавеното време, когато Руни спаси Юнайтед. Свободен удар отляво на наказателното бе изпълнен отлично от нападателя, който стреля в далечния ъгъл, за да вкара своя гол №250 с екипа на отбора и да поведе еднолично в класацията. 

Стоук Сити – Манчестър Юнайтед    1:1

1:0    Мата 19 автогол
1:1    Руни 94

Стоук Сити: Грант, Джонсън, Шоукрос, Мартинс-Инди, Питерс, Уилън, Адам (63 Афелай), Шакири (73 Нгой), Алън, Арнаутович, Крауч
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Блинд, Фелайни (56 Рашфорд), Ерера, Погба, Мата (67 Руни), Мхитарян (73 Лингард), Ибрахимович