Бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм разкри, че Манчестър Юнайтед е искал да го продаде на Барселона през 2003 година, но самият той е искал да заиграе за Реал Мадрид.

"По онова време бях наранен и гневен заради цялата ситуация, защото по време на сезона не бях включван в определени мачове. Въпреки това не мислех, че ще си тръгна, не е имало някакво желание за реванш", сподели Бекъм пред BBC Radio 4.

"Но чух слухове, че ще бъда продаден. Бях на почивка в САЩ с Виктория, когато един приятел ми се обади. По Скай спортс са информирали, че Манчестър Юнайтед и Барселона са се разбрали за моя трансфер. Казах му, че не знам нищо по въпроса."

"Когато се върнах в Англия се опитах да говоря с Питър Киниън. Исках да говоря с мениджъра, но той каза "не". Исках да говоря с него, за да разбера какво става. Той само потвърди, че новината е вярна."

"Тогава говорих с агента си и му казах, че ако си тръгна от Манчестър, то ще бъде само за Реал Мадрид. Само за ден се разбрах с президента на Реал."

"След като си тръгнах, не гледах мач на Манчестър Юнайтед 3 години. Бях шокиран и разтърсен, защото тъкмо бяхме спечелили титлата. Без съмнение исках да се пенсионирам на "Олд Трафорд", Юнайтед беше моят отбор и аз никога не съм искал да си ходя", добави Бекс.