Манчестър Юнайтед записа страхотна победа, след като разби с 3:0 шампиона Лестър на неговия "Кинг Пауър Стейдиъм" в мач от 24-ия кръг на Висшата лига.

Първото полувреме беше двуостро, но в края му гостите убиха интригата след бързи голове на Хенрих Мхитарян (42) и Златан Ибрахимович (44). Попадението беше под №15 за шведската звезда от началото на сезона, с което 35-годишният нападател стана най-възрастният играч на Премиър лийг стигал тази кота.

След почивката и Хуан Мата записа името си сред голмайсторите след асистенция на Мхитарян, който навлиза във все по-добра форма. С успеха Юнайтед събра 45 точки и заема 6-то място, на 2 т. зад четвъртия Арсенал. Шампионите пък остават с 21 т. и вече са само на точка над зоната на изпадащите.


Гостите започнаха мача много по-активно и още в 7-ата минута Рохо се озова на чиста позиция, но ударът му в средата на вратата беше спасен от Шмайхел. После Лестър взе надмощие и в средата на полувремето можеше да открие резултата. Марез центрира от фаул, Варди отклони с глава към връхлитащия Морган, който засече, но топката рикошира в тялото на Погба, което помогна на Де Хеа.

В 21-ата минута шампионите пропиляха нов шанс. След грешка на Ерера, Варди открадна кълбото, задържа го и пусна хитър пас към Муса, който беше на скорост. В решаващия момент обаче завърналият се след контузия Байи спря нападателя на "лисиците". Юнайтед отговори с чудесна контра, при която Мхитарян изведе Рашфорд, но мерникът на младока изневери.

В 35-ата минута нападателят на "червените дяволи" пропусна брилянтен шанс да открие резултата. Рашфорд беше изведен очи в очи с Шмайхел и с нисък изстрел насочи топката в долния ляв ъгъл, но вратарят успя да избие с една ръка. Така се стигна до 42-ата минута, когато гостите поведоха. Мхитарян получи пас от Смолинг на центъра, преодоля Хут и със страхотен рейд стигна до наказателното поле, откъдето със силен шут не остави шансове на Шмайхел за 1:0!

Само 120 секунди по-късно Юнайтед удвои преднината си. Валенсия с пас между двама защитници намери Ибрахимович на точката на дузпата и шведът с удар от движение не сбърка за 2:0! Този развой накара Клаудио Раниери да вземе мерки и на почивката той направи двойна смяна. От игра излязоха Муса и Оказаки за сметка на Кинг и Грей.

Този ход на италианеца обаче не промени събитията на терена по никакъв начин и в 49-ата минута Мата направи аванса на гостите класически. Тогава испанецът си размени няколко последователни паса с Мхитарян и с удар от границата на вратарското поле беше точен за 3:0! Попадението тотално обезкуражи Лестър и след час игра владеенето на топката беше 34:66% за гостите.

В 63-ата минута Мата се размина на косъм от фантастичен гол. След солова акция той се озова на чиста позиция, но завършващият му удар не беше успешен колкото пробива и Шмайхейл спаси. В 81-ата минута и най-скъпият футболист на планетата Погба имаше шанс да се разпише, но изстрелът му беше избит от бранител на шампионите.

До края не падна нов гол, въпреки че пред Погба се откри нова добра възможност в 90-ата минута и Юнайтед стигна до заслужен и изразителен успех.

Лестър – Манчестър Юнайтед 0:3

Голмайстори: 0:1 Мхитарян (42), 0:2 Ибрахимович (44), 0:3 Мата (49)

Лестър: Шмайхел, Морган, Хът, Симпсън, Фукс, Марез, Ндиди, Дринкуотър, Муса, Оказаки, Варди
Мениджър: Клаудио Раниери

Юнайтед: Де Хеа, Рохо (46-Блинд), Смолинг, Валенсия, Байи (77-Фелайни), Ерера, Мата, Погба, Рашфорд (83-Йънг), Мхитарян, Ибрахимович
Мениджър: Жозе Моуриньо

Ст.: "Кинг Пауър Стейдиъм"
Съдия: А. Тейлър
Жълти картони: Дринкуотър, Фукс (Лестър); Ерера, Мата, Погба, Де Хеа (Юнайтед)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hmHlmV3EeUg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>