Манчестър Юнайтед успя да се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като надви френския Сент Етиен на реванша с 1:0 и така с общ резултат от двата мача 4:0 елиминира противника.

Макар, че пред "червените дяволи" предстои финал за Купата на Лигата през уикенда Жозе Моуриньо реши да пусне силен стартов състав за визитата на "Жофруа Гишар". 

Единственото попадение в срещата бе дело на Мхитарян, който се разписа в 16-ата минута на срещата. За съжаление на арменеца той бе заменен принудително девет минути след това заради травма. 

Звездите на тима Златан Ибрахимович и Пол Погба пък излязоха като титуляри тази вечер. 

Гостите трябваше да доиграят мача с човек по-малко, след като в 63-ата минута Бейи бе изгонен след втори жълт картон.
 


Срещата започна активно за гостите, които демонстрираха желание за успех още от самото начало, макар че постигнаха класически такъв в първия мач. 

През първите минути нямаше кой знае какви интересни ситуации, но все пак благодарение на усилията си Юнайтед стигна до ранен гол с който поведе в резултата.

В 16-ата минута Мхитарян се разписа, за да даде аванс на своите. Той засече центриране на Мата по земя с крак в малкото наказателно поле и технично отклони кълбото във вратата.

Французите създадоха няколко опасни атаки през следващите минути в търсенето на изравнителен гол, но нещата им не се получиха.

В 24-ата минута Юнайтед бе на косъм от втори гол, след като Мата прати топката по посока вратата, а Руфие направи страхотно спасяване на близката греда. 

Няколко минути след това ниско центриране на Йънг бе пропуснато от Мата и Рашфорд в наказателното поле и в крайна сметка гостите изпуснаха доста добър шанс. 

Домакините отговориха с опасен удар на Перин, който бе с малко мъка уловен от Ромеро, а до почивката нямаше повече голове.

В първите минути на втората част Рашфорд бе на косъм да застраши максимално вратата на французите, но и в двата случая защитата се справи блестящо. 

В 58-ата минута Фелаини отправи хубав удар от дистанция, но топката срещна външната част на мрежата, а в 63-ата минута Бейи от състава на гостите бе изгонен след втори жълт и червен картон. Той влезе остро в краката на противник и реферът нямаше друг избор.

До края просто срещата се доиграваше и в крайна сметка нямаше повече попадения.

СЕНТ ЕТИЕН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 Мхитарян 16

СЕНТ ЕТИЕН: Руфие, Перин, Теофил Катерин, Погба, Малкуи, Пахо, Верето, Моне-Паке, Сайве (54 - Жоржиньо), Берич (59 - Ру), Хамума

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Смолинг, Бейи, Карик, Йънг, Фелаини, Мата, Мхитарян (25 - Рашфорд), Блинд, Погба, Ибрахимович