Мениджърът на звездата Уейн Руни- Пол Стретфорд е пристигнал в Китай днес, което засилва спекулациите относно бъдещето на нападателя на Манчестър Юнайтед, пишат британските медии. Гуанджоу Евъргранд, Пекин Гуоан, Цзянсу Сунин и Тянцзън Цюанцзян са сред клубовете, които откровено демонстрират интерес. Британските таблоиди дори спекулират със заплатата на 31-годишния голмайстор, която варира около 1 милион долара на седмица или 52 милиона долара на година.

Той има контузия в момента и не беше част от групата на Юнайтед за снощната среща със Сент Етиен в Лига Европа, а евентуална сделка може да приключи до другия вторник, когато приключва трансферния период в Китайската Суперлига. Мениджърът Юнайтед Жозе Моуриньо обяви, че бъдещето на футболиста е в неговите ръце и той трябва да си прецени какво ще прави.

"Попитайте го него какво смята да прави, каза по темата Жозе Моуриньо. "Разбира се, не мога да гарантирам, че той ще остане тука. Аз не мога да гарантирам, че аз самият ще бъда тук, а какво остава да обещая, че някой футболист ще остане в отбора. И не е въпрос за мое желание, защото аз съм щастлив да го имам при мене".

Старши треньорът на Тянцзин Цюанцзян Фабио Канаваро призна за интерес и за проведен телефонен разговор с играча. Оферта обаче за момента не е отправена, тъй като шампионите на китайската втора лига от миналия сезон все още не са сигурни дали ще им пасне на стила.

Според вестник "Сън", неназован клуб от Китай му е предложил 650 хиляди паунда на седмица след данъците, като са готови да му платят 6 месечни заплати напред заедно с пари на ръка, което събира общо 25 милиона паунда. От тези пари 17 милиона са заплатите, а отделно 8 милиона са при подписването. Уейн Руни пристигна в Манчестър Юнайтед през 2004-а година от Евертън, а актуалният му договор с Червените дяволи е от юни 2018-а година.