Златан Ибрахимович ще продължи кариерата си в американската Мейджър лига, гръмна телевизията FOX Deportes.

Според мълвата отвъд океана ЛА Галакси е спазарил 35-годишния голмайстор на Манчестър Юнайтед, който има договор с "червените дяволи" до края на настоящия сезон.

Информацията от Щатите дойде като гръм от ясно небе за британските медии, които очакват Ибра да преподпише за още една година. Шведът наскоро намекна, че би искал да остане на "Олд Трафорд", особено ако тимът на Жозе Моуриньо успее да се добере до Шампионската лига.

Отборът изостава на 5 точки от четворката във Висшата лига десет кръга преди края, а пожарният вариант е триумф в Лига Европа.

В Юнайтед обаче все още си траят за нов параф, а доста богаташки отбори се облизват за Ибра. FOX Deportes обяви, че ЛА Галакси се е разбрал с големия №9, но няма яснота кога ще има официално потвърждение от двете страни.

Очертава се Ибрахимович да последва примера на някои бивши звезди от Висшата лига  като Дейвид Бекъм и Стивън Джерард, които играха в Лос Анджелис в края на своята кариера. В момента пък част от отбора е бившият английски национал Ашли Коул.

В социалните мрежи дори се появиха умело направени колажи на Златан с екипа на ЛА Галакси. Досега през сезона Ибра наниза 26 гола с екипа на Юнайтед във всички турнири.