Златан Ибрахимович донесе равенството на Манчестър Юнайтед 1:1 с Евертън на “Олд Трафорд”, след като вкара гол от дузпа в 94-та минута на срещата. Преди това “червените дяволи” така и не успяваха да счупят бетона на “карамелите”. Гостите изненадващо поведоха в 22-та минута след странен гол на Фил Джагиелка. 

Юнайтед натискаше, но не можеше да отбележи. Дейли Блинд и Пол Погба удариха гредите, а гол на Златан Ибрахимович беше отменен. Така развръзката дойде в 4-та минута на даденото продължение на срещата, когато Ашли Уилямс направи дузпа, а Ибра не сгреши. 

Така Манчестър Юнайтед остана на 5-то място в класирането с 54 точки, с 4 по-малко от четвъртия Манчестър Сити. Евертън е на 7-то място с 51 точки, колкото има и Арсенал. 

Ибра се завърна в състава след наказание. Като титуляр почна и Андер Ерера, а възстановеният от контузия Пол Погба се появи на терена след почивката, за да усили офанзивната мощ на тима си. 

“Червените дяволи” имаха контрол върху срещата, но нелеп гол им коства всичко. В 22-та минута след центриране в полето на домакините Рохо опита да гърдира една топка, но Джагиелка някак я отклони с гръб към вратата, а след това я мушна и между краката на Де Хеа - 1:0 за Евертън. 

Това бе първи гол на защитника от 672 дни насам, като за последно се разписа на 2 май 2015 година. Освен това Джагиелка стана 17-тият различен играч на Евертън с гол от началото на сезона, което е рекорд за Висшата лига този сезон. 

Още до почивката Юнайтед можеше да изравни, но удар на Дейли Блинд от фаул удари гредата. Вратарят на гостите Жоел Роблес се намеси повече от добре при тази ситуация. Ерера опита да вкара при добавката, но от малък ъгъл стреля над гредата. Малко след това и Майкъл Карик нямаше късмет. 

В 55-та минута и Погба тресна гредата, след като засече с глава центриране на Ашли Йънг отдясно. Това беше 6-ти удар в гредата за французина от началото на сезона, като само Кевин Де Бройне (8) има повече. 

Натискът на домакините не спираше и в 71-та минута феновете на “Олд Трафорд” си помислиха, че Ибрахимович е изравнил. Шведът вкара с плонж след центриране отдясно, но попадението му беше отменено заради спорна засада. 

Последните минути се играха в половината на Евертън, но не се виждаше как Юнайтед ще вкара гол. Така се стигна до добавеното време на срещата, когато Ашли Уилямс спря с ръка удар на Люк Шоу към вратата и получи директен червен картон. Златан Ибрахимович нямаше проблеми да вкара от дузпата и изравни за 1:1. Така мениджърът на Евертън Роналд Куман пропусна да запише рекорд и да стане първият треньор с три поредни победи като гост на “Олд Трафорд”. Ибра пък вкара 16-то си попадение от началото на сезона. 

Манчестър Юнайтед - Евертън 1:1

0:1 Фил Джагиелка 22’

1:1 Златан Ибрахимович 90+4’-д

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг (65 - Шоу), Байли, Рохо, Блинд (46 - Погба), Ерера, Карик (65 - Мхитарян), Фелайни, Лингард, Рашфорд, Ибрахимович 

Евертън: Роблес, Холгейт, Джагиелка, Уилямс, Бейнс, Дейвис, Бари, Гай, Миралас (67 - Пенингтън), Баркли (81 - Калвърт-Люис), Лукаку