Арсенал спечели домакинството си на Манчестър Юнайтед с 2:0 в дербито от 36-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Емиратс".

По този начин шансовете на "червените дяволи" да финишират в топ 4 на практика намаляват доста, докато лондончани все още имат такива, особено с оглед на факта, че Ливърпул се издъни днес.

Джака откри резултата в 54-ата минута, а три след това Уелбек удвои аванса на тима си.

След успеха "артилеристите" са 6-и с актив от 63 точки и са на 2 точки зад 5-ия Манчестър Юнайтед и на 6 точки зад 4-ия Ливърпул.

Отборът на Арсен Венгер обаче има и мач по-малко.

Единственото хубаво за Юнайтед в този мач пък бе дебютът на младия Скот Мактомини, който е на 20 години и това бе първият му мач за тима. 

Победата е първа за Венгер над Моуриньо във Висшата лига и общо втора в кариерата на французина, а това поражение слага край на страхотната серия без загуба на Юнайтед от над 20 мача. 


Срещата между двата тима започна на много високи обороти, а гостите доста изненадващо се хвърлиха в атака още от първата секунда, което по принцип не е много типично за отборите на Моуриньо.

В 6-ата минута Марсиал бе изведен от Руни на много добра стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от Чех.

Броени минути след това пък и Арсенал създаде нещо интересно и Рамзи можеше да се разпише, но диагоналният му удар бе отразен по блестящ начин от Де Хеа.

Постепенно темпото на игра поспадна леко, а домакините започнаха да контролират случващото се на терена.

В 26-ата минута Уелбек можеше да накаже бившия си тим, след като овладя една добра топка в наказателното поле, но се засуети прекалено много и Джоунс успя да блокира удара му.

Последваха няколко добри шанса и за двата тима в минутите след 30-ата, като в едната ситуация Уелбек бе намерен от Рамзи, но намеса на Смолинг в последния момент попречи на нападателя да стреля.

След това удар на Окслейд-Чембърлейн бе отразен от Де Хеа, а Руни също имаше отличен шанс пред себе си и след грешка на Холдинг излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе париран от стража на домакините. 

До края на полувремето нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна блестящо за домакините и в 54-ата минута те стигнаха до попадение с което откриха резултата в своя полза. 

Джака отправи страхотен удар от дистанция, който рикошира в тялото на противников играч и така топката залъга Де Хеа и на практика го прехвърли, за да влезе в мрежата му.

И докато Юнайтед се опита да се осъзнае получи още един гол, който падна три минути след това.

Той бе дело на Уелбек, който засече с глава отличното центриране на Окслейд-Чембърлейн и прати топката в мрежата.

В 73-ата минута Руни опита късмета си от 20 метра и се надяваше топката да влезе в мрежата, но тя премина малко над напречната греда. 

Малко след това топката попадна отново в стрелеца, след като Холдинг изчисти кълбото след удар на Рашфорд, но и този път ударът му не бе точен. 

До края на мача не се стигна до нищо интересно и в крайна сметка резултатът се запази. 

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:0
1:0 Джака 54
2:0 Уелбек 57

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Гибс, Кошчелни, Холдинг, Йозил, Рамзи, Джака (76 - Коклен), Окслейд-Чембърлейн (82 - Бейерин), Санчес, Уелбек

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Джоунс, Туанзебе, Карик, Мата (83 - Мактомини), Мхитарян (61 - Лингард), Ерера (63 - Рашфорд), Руни, Марсиал