Тотнъм си затвърди второто място в класирането, след като постигна домакинска победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед в среща от 37-ия кръг на Висшата лига.

Домакините изцяло контролираха ситуацията на терена и напълно заслужено стигнаха и до победата. 

След успеха си лондончани имат в актива си 80 точки и са на 7 пункта пред Ливърпул, който е 3-и в класирането.

Уаняма даде аванс на домакините в 6-ата минута, а в 48-ата Кейн удвои аванса на тима си.

Руни вкара почетен гол за гостите в 71-ата минута. 

Юнайтед се прости с надеждите за топ 4 след този мач, но целта пред тима е спечелването на Лига Европа откъдето отборът може да си осигури място в ШЛ.


Срещата започна по страхотен начин за домакините и в 6-ата минута Уаняма засече с глава центриране на Дейвис и релизира от близка дистанция.

Активната игра на домакините през следващите минути продължи и те създадоха още няколко доста добри атаки от които обаче не произлезе нищо.

В 17-ата минута Марсиал се пребори добре за топката с противников бранител и потърси далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но топката премина много близо покрай гредата.

Две минути след това Сон излезе сам срещу вратаря, но Де Хеа направи феноменално спасяване.

През следващите минути битката се пренесе около централния кръг и темпото на игра се поуспокои.

В 30-ата минута Али отправи фантастичен удар от диагонала, но Де Хеа по страхотен начин изби топката и предотврати попадение.

До почивката нямаше повече голове, а домакините като цяло изцяло контролираха случващото се на терена през първото полувреме.

Само две минути след подновяването на играта Кейн удвои аванса на домакините и на практика до голяма степен уби интригата.

Той засече с крак прекрасно центриране на Ериксен от фаул и не остави шансове на противниковия страж да реализира.

Малко след това Сон отправи тупалка от 25 метра, която обаче попадна право в ръцете на Де Хеа. 

В 55-ата минута Кейн стреля силно от дистанция, но ударът му премина покрай целта.

Десетина минути след това Марсиал отправи силна тупалка, а Лорис хвана ъгъла, но в крайна сметка топката премина на няколко метра покрай вратата. 

В 71-ата минута Марсиал намери Руни сам в малкото наказателно поле и той успя да вкара топката в мрежата и по този начин намали изоставането на тима си. 

Малко преди края Али бе на косъм от гола, но негов удар бе изчистен от Джоунс, от голлинията, а до самия край нямаше повече попадения. 

Тотнъм - Манчестър Юнайтед 2:1
1:0 Уаняма 6
2:0 Кейн 48 
2:1 Руни 71

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Алдервейрелд, Трипиър (83 - Уолкър), Дейвис, Уаняма, Ериксен, Дели, Дайър, Сон и Кейн

Ман Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Джоунс, Бейи, Тюанзебе (61 - Ерера), Карик, Мата (83 - Рашфорд), Блинд, Лингард (61 - Мхитарян), Руни,  Марсиал