Новото попълнение на Манчестър Юнайтед – Ромелу Лукаку, заяви, че би чупил стени за мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо.

Двамата се познават отлично от съвместния им престой в Челси, но тогава белгийският стрелец не получи шанс да се наложи и потърси късмета си в Уест Бромич и Евертън. На "Гудисън Парк" той се утвърди като един от най-добрите реализатори във Висшата лига, което му спечели рекорден трансфер на "Олд Трафорд" срещу 90 милиона паунда.

"Да, Моуриньо беше фактор за трансфера ми. Когато започнах да научавам някои неща за играта, вече знаех, че искам той да бъде мой мениджър, ако получа този шанс", заяви Лукаку пред NBC.

"Имах възможността да работя с него на 20-годишна възраст в Челси. Нещата не се развиха така, както очаквах, но ние продължихме напред. Имаме брилянтни взаимоотношения. Той знае, че аз ще мина през тухлена стена за него".

"Наистина се вълнувам много, че ще работя с него и ще се подобрявам. Искам да се боря за трофеи и да бъда в съблекалнята със страхотни играчи, които са и силни характери. Това ще ми помогне да стана по-добър", заяви Лукаку.