Вторият вратар на Манчестър Юнайтед Серхио Ромеро подписа нов четиригодишен договор  с клуба и ще остане на „Олд Трафорд“ до лятото на 2021-а година. 

Контрактът може да бъде удължен и с още един сезон, ако в клуба останат доволни от футболиста, който се представя стабилно при сравнително ограничените си възможности за изява.

Аржентинецът пристигна при Червените дяволи от Сампдория през 2015-а и до момента записа 28 мача за отбора, като през миналата кампания бе на вратата в 12 мача от спечелената надпревара за Лига Европа, включително и на финала срещу Аякс. 

„Щастлив съм от новия си договор и кой не би искал да бъде част от най-големия клуб в света? В отбора  имаме отлично вратари и непрекъснато се  учим един от друг. Разбира се за мен и семейството ми бе много горд момент да участвам на финала на Лига Европа и вярвам, че ще мога да помагна на тима да надгради над този успех и през новия сезон“ каза Ромеро. 

„Серхио е страхотен играч и професионалист. Той направи много добър сезон и заслужава новия си договор и за Юнайтед е отлично, че разполага с такива качествени вратари в негово лице и в това на Давид“ изтъкна Жозе Моуриньо.