В типичния си стил Жозе Моуриньо  остана център на внимание, след като обяви, че иска да види какво ще направи отбора му, когато има проблеми. 

Манчестър Юнайтед стартира кампанията във Висшата лига с две победи с по 4:0 и въпреки че Специалния е доволен от начина, по който се развиват събитията знае, че предстоят и трудни моменти. 

„Това, което искам да видя е как ще реагираме, когато изоставаме в резултата. Интересна ми е емоционалната реакция. Сега всичко се развива както искаме, но няма всеки път да е така“ заяви Жозе. 

„Във всеки един момент можеш да се окажеш пред сериозни трудности и препятствия, така че е необходимо да сме готови, когато това се случи. Досега не е станало, но ще ми бъде интересно какво ще направим, когато получим гол и трябва да обръщаме мача, когато имаме проблеми“ добави той. 

„Естествено, че съм доволен от начина, по който стартираме, а качеството на играта ми дава още по-сериозен оптимизъм. В същото време обаче не съм забравил, че и миналия сезон започнахче с 6 точки от първите си два мача и завършихме шести. В крайна сметка 2 победи не означават, че си в рая, но също така с 2 загуби не е дошъл краят на света“ каза още Моуриньо.