Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Жозе Моуриньо, може да напусне в посока ПСЖ, ако "червените дяволи" не му дадат повече пари за селекция, гръмна Manchester Evening News.

Според информациите, Специалния се е срещнал с ръководството на клуба и е изказал недоволството си, че на "Олд Трафорд" са отпуснали по-малък бюджет за нови играчи, сравнение с лидера във Висшата лига Манчестър Сити. През миналото лято Юнайтед купи Виктор Линдельоф, Неманя Матич и Ромелу Лукаку за общо 164,4 милиона евро. За сравнение, "гражданите" се подсилиха с осем нови състезатели за 249,3 млн. евро.

Manchester Evening News съобщава още, че Моуриньо е заинтересован от възможността да поеме ПСЖ, където бъдещето на Унай Емери е несигурно заради скандал с Неймар. Португалецът е изкушен от факта, че в Париж ще работи с най-добрите играчи на планетата и от безкрайния финансов ресурс на клуба.

Проверка на Gol.bg показа, че за две лета на "Театъра на мечтите", Моуриньо е получил нови играчи на обща стойност 349,9 млн. евро, като в това число не влиза пристигналият като свободен агент Златан Ибрахимович. През 2016 г. 20-кратният шампион на Англия счупи рекорда си с Пол Погба, за когото Ювентус взе 105 млн. евро. Бяха привлечени още Ерик Байи от Виляреал за 38 млн. евро и Хенрих Мхитарян от Борусия Дортмунд за 42 млн. евро.

По думите на Специалния, тогава Юнайтед удовлетвори всичките му желания, а това лято планът бил изпълнен на 75%, което противоречи с информация на Manchester Evening News. Освен това голяма част от авторитетните медии на Острова съобщават, че двете страни са близо до нов договор.

През първия си сезон при "червените дяволи" Моуриньо спечели три трофея – Къмюнити Шийд, Купата на Лигата и Лига Европа. Във Висшата лига Юнайтед финишира на 6-то място, на 25 точки зад шампиона Челси. В момента отборът дели 2-та позиция с Тотнъм, на 8 т. зад Сити. В Шампионска лига пък си гарантира участие на 1/8-финалите.