Манчестър Юнайтед постигна страхотна победа с 3:1 при визитата си на Арсенал насред "Емиратс".

Това стана в среща от 15-ия кръг на Висшата лига, а лондончани загубиха за пръв път в официален  мач у дома от март месец насам, когато отборът претърпя поражение от Байерн в Шампионската лига.

Валенсия даде аванс на тима от Манчестър в 4-ата минута, а в 11-ата и Лингард се разписа, за да удвои преднината на гостите.

Лаказает намали в 49-ата минута, но всичко в този мач за домакините приключи в 63-ата минута, когато Лингард вкара второто си попадение в мача.

Погба получи директен червен картон за грубо настъпване срещу Бейерин в 74-ата минута, а до самия край гостите доиграха мача с намален състав.


Срещата започна по страхотен начин за гостите и те стигнаха до попадение още в 4-ата минута.

Погба и Валенсия направиха добра комбинация и еквадорецът със силен удар по земя от наказателното поле даде аванс на гостите.

И докато лондончани се опитаха да се осъзнаят те получиха и второ попадение в своята врата.

В 11-ата минута Лингард удвои аванса на "червените дяволи".

Марсиял му даде много хитър къс пас в наказателното поле и от няколко метра английският национал не остави шансове на противниковия страж и реализира. 

Все пак домакините имаха отличен шанс да стигнат до попадение в 20-ата минута, но ударът на Лаказет не бе от най-добрите. 

В 32-ата минута Арсенал имаше още шансове за гол и бе цяло чудо, че топката не влезе във вратата.

Йозил стреля от фаул, но Йънг изби от голлинията, а след това ударът на Лаказет се отклони от Де Хеа и след това от гредата.

В последствие Джака имаше допир с топката, но от близка дистанция някак си не успя да вкара 

Последните минути от полувремето бяха по-добри за домакините и Рамзи също пробва изстрела си, но Матич застана на пътя на топката. 

Второто полувреме започна на висока скорост за домакините и те стигнаха до ранно попадение с което намалиха резултата малко след подновяването на играта. 

В 49-ата минута Лаказет успя да намали, след като бе намерен от Рамзи в наказателното поле и с прецизен удар реализира.

Последва обаче и страхотен шанс за Юнайтед, като Лингард бе изведен сам срещу вратаря. Чех обаче успя да отклони топката и тя се удари в гредата и след това излезе. 

Иуоби пък можеше да изравни за Арсенал, но хубавият му удар бе спасен от Де Хеа. 

Де Хеа спаси отбора си от изравнителен гол в 56-ата минута, след като направи феноменално двойно спасяване след удар на Лаказет и добавката на Санчес след това.

Тъкмо когато играта на Арсенал вървеше тимът получи жесток удар, след като в 63-ата минута Лингард вкара втория си гол в мача, след като бе намерен от Погба на празна врата.

В 74-ата минута Погба бе изгонен с директен червен картон, след като настъпи брутално по крака Бейерин, а до края на самия мач Юнайтед се защитаваше и в крайна сметка удържа аванса си от два гола и успеха. 

АРСЕНАЛ - МАН ЮНАЙТЕД 1:3

0:1 - Валенсия (4)
0:2 - Лингард (11)
1:2 - Лаказет (49)
1:3 - Лингард (63)

АРСЕНАЛ: Чех, Коласинац (76 - Жиру), Косиелни, Мустафи (15 - Иуоби), Монреал, Белерин, Рамзи, Джака (70 - Уелбек), Йозил, Санчес, Лаказет

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, А. Йънг, Линдельоф, Смолинг, Рохо, Валенсия, Матич, Погба, Лингард (76 - Дармиан), Марсиал (67 - Ерера), Лукаку