Милан отново разочарова привържениците си, като не успя да победи Катания у дома. Срещата от третия кръг на Серия А завърши 1:1. Сицилианците поведоха с попадение на Капуано, но неостаряващия Пипо Индзаги изравни в 45-ата минута. След този хикс Милан има 4 точки от първите 3 кръга на калчото.

Милан изгуби капитана си Масимо Амброзини и звездата Алешандре Пато, които се контузиха при победата срещу Оксер в Шампионската лига. Двамата отсъстваха заедно с Матьо Фламини и Масимо Одо, които също са с травми. В групата не попаднаха по треньорско решение Янкуловски, Ониеву, Страсер и Монтелонго.

Треньорът Масимилиано Алегри отново заложи на схемата 4-3-3. Той призна, че Робиньо не е готов за титулярно място и при тази ситуация в атака за Милан титуляр излезе Пипо Индзаги на мястото на Пато. Супер Пипо бе партньор с Ибрахимович и Роналдиньо. В защита се завърна Тиаго Силва, който не игра срещу Оксер заради травма. В полузащитата титуляри бяха Боатенг, Зеедорф и Пирло.

Началото бе за Катания. Още след 90 секунди игра гостите можеха да открият резултата. Адриан Рикиути стреля, но Абиати спаси. В 13-ата минута дойде и отговора на Милан. Пипо ИНдзаги пропусна положение, каквото малко пъти е пропилявал в кариерата си. Ибрахимович, който действаше отдясно на атаката, го намери с великолепен пас по земя.

Супер Пипо не бе в засада, но от 5 метра стреля над вратата. Въпреки това Катания бе по-активния тим. Потенца опита рефлекса на Абиати, след като се справи с Антонини. Малко след това сицилианците поведоха. Защитата на Милан не изчисти добре една топка и Чиро Капуано с удар от воле от 30 метра не остави шанс на Абиати. Топката се заби неспасяемо в ъгъла.

Малко след това само късмета спаси Милан от втори гол. Рикиути се озова на стрелкова позиция, но шутира слабо и неточно. После Маскара центрира добре, но Силвестре от чиста позиция не уцели вратата с глава. В края на полувремето Милан се активизира. Ибра пусна добър пас към Зеедорф, но холандеца стреля над вратата. И когато от Катания очакваха да се оттеглят с гол аванс на почивката, Супер Пипо удари.

Невероятно разбъркване в наказателното поле, при което топката подскачаше като на флипер, завърши с пас на Роналдиньо, към Индзаги, който този път не сбърка - 1:1. Това бе гол №313 за Супер Пипо в кариерата (включително и националните отбори). Само пет попадения го делят от Роберто Баджо (318), който е на пето място сред най-резултатните италиански футболисти в историята.

Още с първата атака за втората част Милан имаше възможност да поведе. Супер пас с пета на Златан Ибрахимович стигна до Зеедорф, който обаче стреля право във вратаря Андухар. Това обаче се оказа само временен проблякъс. В следващите минути росонерите владееха повече топката, но без да създадат добро положение за гол. Чак в 65-ата минута Тиаго Силва имаше възможност да стреля, но Андухар спаси.

След равенството Милан остана с 4 точки след първите три кръга на Серия А. Росонерите спечелиха единствено първия си мач срещу Лече с 4:0. Катания остава без победа в историята в Милано. Сицилианците записаха 6-и хикс на "Сан Сиро" срещу Милан. Последната победа на Катания над този съперник е 1:0 през 1963 г.

Милан - Катания 1:1

0:1 Капуано 27
1:1 Индзаги 45

Милан: Абиати, Бонера, Неста, Тиаго Силва, Антонини, Боатенг, Пиро, Зеедорф (90 Гатузо), Роналдиньо, Индзаги (85 Одуамади), Ибрахимович

Катания: Андухар, Потенца (82 Алварес), Силвестре, Споли, Капуано, Карбони, Маскара, Ицко, Биаджанти, Ракиути (60 Ледесма), Макси Лопес