Рафа Бенитес е изправен пред първото си голямо дерби начело на Интер. Утре нерадзурите приемат Ювентус в дербито на Италия. Испанският треньор знае, че го чака тежък сблъсък. Но очаква победа. Интер не е губил у дома в последните 49 срещи във всички турнири.

"Изправяме се срещу Ювентус. Това е силен отбор, който претърпя много промени напоследък. Те са гладни за успехи и ще бъде много труден мач. Но ние вярваме в себе си, в тифозите и можем да победим всеки", заяви Бенитес на пресконференцията преди мача.

Испанецът коментира и откритото писмо от президента на Юве Андреа Аниели към тифозите на клуба, според който отнетите по служебен път титли са си на Юве.

"Мисля, че е време да смекчим тона, особено тези, които говорят извън терена. Нека да говорим с това, което правим на игрището", каза Бенитес.

Той сравни дербито на Италия с мача между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. "Да, мачът с Юве е като Ливърпул - Юнайтед или Реал - Барса. Това е невероятно съперничество и чиста емоция. Това е мач, който всеки треньор би искал да спечели. Емоциите  са големи. Аз искам да продължа да печеля и да успея и в този мач", добави Бенитес.