Милан и Барселона изиграха много интересен и динамичен мач, но не успяха да си вкарат гол и завършиха при равенство 0:0 в първия четврътфинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Сан Сиро".

Каталунците очаквано доминираха в притежанието на топката и имаха териториално преимущество, но защитата на Милан като цяло се представи стабилно и не даваше много свобода на Лео Меси.

От своя страна отбраната на Барса не бе много стабилна и на няколко пъти "росонерите" имаха невероятни възможности за гол, но Робиньо и Ибрахимович направиха непростими пропуски.

Така двата отбора отложиха развръзката за реванша след седмица на Ноу Камп.



Още във 2-та минута Милан бе изключително близо до гола, но направи невероятен двоен пропуск. След грешка в защитата на Барса Зеедорф овладя топката и подаде към непокрития фронтално срещу вратата Боатенг. Той обаче се забави прекалено много с удара и уцели защитник. Рикоширалата топка обаче стигна до Златан Ибрахимович, който с глава чукна към непокрития на два метра пред вратата Робиньо, но той от въздуха засече ужасно неточно.

Барселона отговори с удар на Меси, който макар да не изглеждаше много силен не бе уловен от Абиати и притичалият Алвеш опита да направи добавка, но извърши нарушение срещу стража на Милан във вратарското поле.

В 15-та минута каталунците поискаха дузпа. Те изпълниха заучено един пряк свободен удар и след подавания на Шави и Бускетс Алексис Санчес получи топката зад защитата, но си я поведе прекалено силно покрай Абиати и реши да потърси контакт с тялото на вратаря. Съдията не се поддаде на симулацията, като интересното обаче бе, че не показа  жълт картон на Алексис.

Две минути гол на Меси бе отменен заради засада, но в тази ситуация нямаше никакво съмнение в правилността на решението.

В 20-та минута Милан отново имаше стопроцентово положение за гол. След преса в центъра на терена каталунците загубиха топката и Кларънс Зеедорф с фантастичен пас изведе Ибрахимович зад защитата, шведът си поведе удобно топката и стреля от точката на дузпата, но Валдес направи решително спасяване.

Две минути по-късно неуверено изчистване на Пуйол за малко да изведе Ибрахимович отново сам срещу вратаря, но в този случай топката бе малко по-трудна и шведът не успя да си я поведе добре.

В 26-та минута и Барса стигна до много добро положение за гол. Шави атакува през центъра на защитата и след двоен пас с Меси овладя в наказателното поле и в клещите на двама защитници отправи остър удар отблизо, но Абиати се хвърли и направи вещо спасяване.

Пет минути по-късно каталунците като на шега матираха защитата на домакините, като Алесандро Несто се изтегли в неразчетена изкуствена засада и Алексис получи пас зад него. Вместо да стреля чилиецът реши да прави технично подаване с петичка към Шави, който бе изпуснат от замръзналия на място Неста, но впоследствие защитникът се намеси решително, като блокира удара на халфа на Барса.

Твърда игра на Кейта в центъра на терена даде начало на много опасна контра, при която бързоногият Алексис се втурна зад защитата на Милан, но докато влезе в наказателното поле бе застигнат от Антонини и защитникът в последния миг се хвърли и блокира удара.

Милан също организира една добра контраатака, при която Ночерино центрира към непокрития пред наказателното поле Зеедорф, холандецът пробва ефектен удар от воле, но не намери добре топката.

Пет минути преди края на полувремето Иниеста овладя в наказателното поле неуспешен опит за изчистване и пробва удар от малък ъгъл, но бе неточен.

Малко след подновяване на играта отново Иниеста пробва мерника си с много силен удар от дистанция, но отново прати топката близо до гредата.

При контраатака за Милан Ночерино се озова на позиция, от която можеше да стреля към вратата, но реши да потърси съотборник и сгреши. При продължението на същата атака топката стигна до непокрития в наказателното поле Ибрахимович, но той явно чакаше да бъде отсъдена засада, каквато нямаше и обработи лошо топката.

В 67-та минута в игра влезе Урби Емануелсон и секунди след появяването му на терена той имаше чисто голово положение. До него се стигна след технична игра на Ибрахимович и извеждащо подаване, но холандецът си поведе много лошо топката и тя му избяга встрани.

Пет минути по-късно и влезлият като резерва за Барса Тейо създаде опасност, като финтира защитник в наказателното поле и пробва от малък ъгъл да стреля с левия крак, но бе неточен.

След това Тейо се отчете с подаване към Меси в наказателното поле и аржентинската звезда отправи опасен удар от десетина метра, но след рикошет в защитник се получи корнер. След центрирането Карлес Пуйол се хвърли и въпреки отчаяните опити на защитник да го дръпне за фланелката,  засече топката с глава, но кълбото мина застрашително близо до втората греда.

Три минути преди края отново Тейо бе главно действащо лице. Удар от много малък ъгъл бе спасен от Абиати, но отбитата топка не бе изчистена и Тейо връхлетя към нея и изглеждаше, че ще направи добавка на празна мрежа. В последния момент обаче Антонини направи второ решително блокиране в мача.

В даденото от съдията допълнително време Шави пробва мерника си от дистанция, но прати топката покрай вратата.


Милан - Барселона 0:0


Милан: Абиати, Бонера, Мексес, Неста (74 Месба), Антонини, Амброзини, Ночерино, Зеедорф, Боатенг (67 Емануелсон), Робиньо (52 Ел Шаарави), Ибрахимович

Барселона:
Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Пуйол, Бускетс, Кейта, Шави, Иниеста (65 Тейо), Алексис (76 Педро), Меси