Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри изрази задоволството си от успеха на "росонерите" с 1:0 в приятелския мач срещу Шалке 04, игран вчера. Тимът от Милано победи с гол на Урби Емануелсон в 65-тата минута. Холандецът се озова сам срещу вратаря на домакините от Гелзенкирхен, преодоля го и се разписа.

"Доволен съм, защото в турнира ТИМ допуснахме доста индивидуални грешки, а срещу Шалке бяхме почти безгрешни в защита и се представихме добре в предни позиции. Що се отнася до Емануелсон, той е един от най-техничните ни състезатели", коментира Алегри, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

"Резултатът от тази среща не е толкова важен, но победата ще повдигне самочувствието на отбора. След края на турнира ТИМ чух някои неприятни коментари по адрес на своя състав, но важното е да бъдем готови за началото на първенството на 26-ти август", допълни треньорът, който на 11-ти август ще навърши 45 години.

Алегри трябва да се справя без Златан Ибрахимович – голмайсторът на Серия А през изминалата кампания. Шведът премина във френския вицешампион Пари Сен Жермен.

"При липсата на Ибрахимович със сигурност ще трябва да променим начина си на игра. Това е неизбежно", призна Алегри.