След Шалке 04, Зенит и Цървена звезда, Милан може да стане поредният футболен клуб, който ще бъде финансиран от "Газпром", твърдят италианските медии.

Днес президентът на "росонерите" Силвио Берлускони се завръща от Русия, където се е срещнал с президента на страната Владимир Путин. Според спекулациите на Апенините двамата са обсъждали бъдещето на седемкратния европейски шампион. Слуховете, че Путин иска да инвестира в миланския гранд чрез "Газпром", не са нещо ново за медиите на Ботуша.

"Чужди инвеститори? Вратите са отворени за всеки, който иска да помогне на нашия отбор. Милан е в нашите сърца, ние мислим какво би било най-добро за клуба ни", заяви Берлускони, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

"Путин е невероятен човек и изключителен приятел, който е направил много за своята страна", допълни президентът на актуалните италиански вицешампиони.

Информацията за възможната сделка идва няколко дни, след като от другия милански гранд – Интер – обявиха, че са постигнали споразумение с "Китайската корпорация за железопътни конструкции". Азиатците ще построят новия стадион на "нерадзурите".