Милан се измъкна в Болоня и стигна до равенство 3:3 след два късни гола в мач от 5-ия кръг на Серия А.

Росонерите пропуснаха много положения и изглеждаше, че ще загубят, но успяха да стигнат до точката. Така те не са губили от Болоня вече в 10 мача – от 2008-а, а на стадион „Дал’Ара“ нямат поражение от 2002-а.

При наказанието на Балотели и контузиите на Ел Шаарауи, Кака, Монтоливо, Пацини, Бонера, Де Шилио и Силвестре в атака за гостите действаха Робиньо, Матри и Валтер Бирса.

Домакините започнаха вдъхновено и в 4-ата минута Алесандро Диаманти опита далечен удар, но след като топката тупна, стигна до ръцете на Абиати, който се справи без проблеми.

Малко след това уругваецът Лаксалт опита може би центриране отляво, но се получи удар и топката се насочи под гредата, но Абиати реагира подобаващо. Диаманти пък бе доста тормозен от съперниците и Найджъл де Йонг получи поредния си жълт картон.

Предвид активните действия на Болоня, Милан изненадващо поведе още при първата си опасна атака. В 12-ата минута Робиньо свърши добра работа, като прати топката отляво вдясно, където Андреа Поли бе намерен свободен и халфът завърши с прецизен удар покрай Курчи.

Малко след това Матри стреля близо до гредата след корнер. След няколкото лоши минути домакините се окопитиха и отново заиграха активно. Милан обаче бе опасен при своите атаки и при едно нападение Робиньо можеше да стреля, но се поколеба и потърси Ночерино, с което сбърка.

В 25-ата минута Матри пропусна отлична ситуация за втори гол. Топката му бе свалена от Бирса, но нападателят не намери целта. Лаксалт пък тества Абиати, който се справи.

В 33-ата минута обаче логичното се случи. Дълга топка стигна до Лаксалт, който със силен удар я прати в мрежата за 1:1. Така дошлият под наем играч от Интер ознаменува дебюта си с гол.

До почивката гостите овладяха инициативата и в 42-ата минута Курчи спаси домакините с двойно спасяване. Робиньо и Бирса пропуснаха отлична ситуация, с която можеха да върнат аванса на отбора си.

След почивката интересните моменти продължиха да следват един след друг, а Матри и Ночерино пропуснаха нови две положения за Милан и наказанието не закъсня.

В 52-ата минута Лаксалт се оказа на най-добра позиция на далечната греда е реализира за 2:1, с което окончателно се превърна в любимец на тифозите на Болоня.

Милан отговори с пропуск на Матри, а в 62-ата минута шокът за тима стана пълен. Диаманти центрира и Кристалдо с глава направи 3:1, пращайки топката в далечния ъгъл. Така той също ознаменува дебюта си с гол.

Гостите продължиха да нападат, но в завършващата фаза не бяха прецизни. Робиньо не успя да вкара от малък ъгъл, а след корнер Мексес тресна гредата. След това и резервата Нианг пропусна.

До края отчаяните усилия на Милан все пак стигнаха до успех. След още няколко пропуска и отлични спасявания на Курчи, в 89-ата минута Робиньо се възползва от избита от вратаря топка и я прати в мрежата.

И това не бе всичко. В 91-ата минута равенството стана факт. Робиньо стреля с глава, Курчи спаси, а защитник изчисти лошо към далечната греда, където бе Абате, който нямаше проблеми да реализира.

В 95-ата минута Диаманти бе на сантиметри от фантастично попадение, след като опита удар от може би 30 метра и прехвърли Абиати, но топката се отби от напречната греда.

С точката Милан остава в средата на класирането с 5 в актива си, докато Болоня все още е без победа и само с 3 точки в актива си.

Болоня – Милан    3:3

0:1    Поли 12
1:1    Лаксалт 33
2:1    Лаксалт 52
3:1    Кристалдо 63
3:2    Робиньо 89
3:3    Абате 91

Болоня: Курчи, Мантовани, Антонсон, Гарич, Морлео, Перес, Пасиенса (65 Дела Рока), Христодулопулос (78 Сьоренсен), Лаксалт, Кристалдо, Диаманти

Милан:
Абиати, Мексес, Сапата, Абате, Констант, Де Йонг, Ночерино (74 Мунтари), Поли (90 Емануелсон), Бирса (64 Нианг), Робиньо, Матри