Майкъл Есиен е изненадващата следваща трансферна цел за Милан, пише "Гадзета дело спорт". Ветеранът от Челси може да се озове на "Сан Сиро" под наем. Ганаецът е любимец на Жозе Моуриньо, но въпреки това играе рядко за Челси този сезон.

Халфът обаче иска да играе редовно, а Милан търси човек с опит, който да използва в средата на терена. Още повече, че предстоят мачове с Атлетико Мадрид на осминафиналите в Шампионската лига. За тях обаче Съли Мунтари и Рикардо Монтоливо са наказани (капитанът и за двата сблъсъка).

Есиен е отличен избор, защото може да играе в Шампионската лига и има огромен опит в международните турнири. Той може да бъде чудесна опция, за да се закърпи положението.

Според "Гадзета дело спорт" ганаецът вече е говорил с Моуриньо, който се е съгласил да го пусне. Договорът на Есиен с лондончани изтича през 2015 г. Халфът иска да играе повече, за да има възможност да си намери нов отбор. Есиен е на 31 години, но от началото на сезона е изиграл само 4 мача във Висшата лига.

И докато Галиани обмисля кои играчи да привлече, вече успя да даде под наем Вергара на Реджина, а се очаква дори и вратаря Габриел да бъде отстъпен на друг отбор, за да трупа мачове.