След 23 години начело на клуба, президентът на Милан Силвио Берлускони иска да го продаде. Това бе обявено от сайта www.Ilsussidiario.net, който е за собственосттите на фамилия Берлускони. Премиерът на Италия иска да се освободи от Милан до 2010 г. Това заяви Марина Берлускони, дъщеря на шефа на росонерите.

Берлускони иска да съсредоточи целия си бизнес върху медиите. Той отдавна вече не дава пари от джоба си, за да покрива балансите на клуба и да купува играчи. Настоящото състояние на Милан не гарантира печалба.

Преди няколко дни се появиха слухове, че арбаския шейх Ал Мансур, който е собственик на Манчестър Сити, е поискал да купи Милан за 500 млн. евро. Шефът на Абу Даби Юнайтед Груп обаче получил отказ от Берлускони. Причината е, че премиера иска Милан да остане в италиански ръце.

Напоследък и тифозите на Милан недолюбват шефа на клуба. Причината е, че той прави твърде малко, росонерите да печелят отличия. Тяхното мнение допълнително се влоши, след като Берлускони прие първоначалната оферта на Манчестър Сити за звездата Кака.

Според www.Ilsussidiario.net най-вероятния купувач на Милан е Микеле Фереро. Той е най-богатият италианец в Италия според списание "Форбс" и заема 68-о място в света по богатство (11 млрд. долара). Фереро държи гиганта в сладкарската продукция "Фереро", който е на четвърто място в света по произвоство на сладки.

Фереро е на 84 години, а в миналото бе свързван много пъти с купуването на Торино. Той е родом от областа Пиемонт, център на която е Торино.