Бившият голаджия на Парма, Лацио, Интер и Милан Ернан Креспо заяви, че Марио Балотели не само че не е голям футболист, но и му липсва нещо, за да стане такъв.

"За да станеш много добър футболист, ти трябват три неща", заяви аржентинецът. "Първо – крака, второ – сърце и трето – глава. Само ако използваш трите заедно, можеш да станеш голям.

На Балотели обаче му липсват някои съставки. Бих го нарекъл провален талант, защото той наистина има талант. Но вероятно му липсва нещо в главата. Да си голям футболист не се измерва само с головете, които вкарваш, но и с това, което правиш и казваш", поясни Креспо.

Креспо говори и за знаменития финал в Шампионската лига между Милан и Ливърпул през 2005 г.

"Когато вкарах два гола в Истанбул, краката ми се разтрепериха. Беше прекалено хубаво, за да е истина. Целта не е просто да стигнеш до финала, но и да станеш герой. Молех се второто полувреме да мине по-бързо, но само за 6 минути Ливърпул вкара три гола и ни изравни. Това беше съдба.

След мача исках да спра с футбола, не можех да проумея случилото се, то ми изглеждаше невероятно. В този ден всичко ми се получаваше с лекота. Но когато се усетих, че не съм направил достатъчно, се почувствах много зле", обясни Креспо.