За първи път от началото на сезона Милан спечели три пъти поред. Росонерите надвиха 2:1 Дженоа като гост и все още имат шансове да се класират за евротурнирите. Играчите на Кларънс Зеедорф имат 45 точки и изостават на пет от петия в подреждането Интер.

Победата над Дженоа не дойде никак лесно. Генуезците играха много добре и в големи периоди от мача бяха по-добрия тим. Милан обаче беше по-клиничен пред вратата. Росонерите поведоха още с първия си шанс за гол. Адел Таарабт се разписа с диагонален удар.

След паузата Кейсуке Хонда реализира за 2:0, с първия си гол в Серия А. Той получи топката от Тарабат и прехвърли вратаря Перин. След удар на Марко Мота в гредата топката се удари в Абиати и влезе във вратата на Милан за крайното 1:2.



Само три точки разделяха Милан и Дженоа в класирането. Росонерите обаче бяха в добра форма със 7 точки от последните 3 кръга и две поредни победи. Играчите на Кларънс Зеедорф все още се надяваха на място в Европа догодина.

Треньорът на Милан не можеше да пусне титуляр Марио Балотели, заради настинка и проблеми с болки в крака. Джампаоло Пацини бе на върха на атаката. 

Бившият нападател на Милан Алберто Джилардино пък водеше Дженоа с капитанската лента. До него бе Джузепе Скули, като двамата имаха общо 9 гола във вратата на Милан в кариерата си.

Още в началото Джилардино подмина двамата централни защитници при едно центриране, но топкпата се отклони от Рами и излезе в корнер. Скули стреля от въздуха при изпълнението му, но неточно.

Милан поведе с първото си положение в мача. Адел Таарабт отне топката в центъра, преодоля слисаната защита на Дженоа и с диагонален удар прати топката в далечния ъгъл -1:0. Това бе трети гол за мароканеца в Серия А и 16-и за росонерите с удар извън наказателното поле.

Дженоа не се стресна и тръгна напред. Стураро стреля неточно, а защитата блокира удар на Фецфацидис.

Милан се защитаваше усилено, а Дженоа беше притиснал съпериника и не му даваше да излезе от половината си. Бертолачи отново стреля неточно. Филип Мексес пък замалко не си отбеляза автогол, като засече с глава остро центриране.

След почивката Дженоа продължи да атакува. Абиати трябваше да боксира удар от дистанция на Фецфацидис. След това Стураро центрира от фаул отляво. Де Майо засече с глава, но топката мина съвсем близо до гредата. 

Марко Мота размени подавания със съотборник и стреля добре, но Абиати спаси. И докато Дженоа нападаше, Милан вкара втори гол.

Таарабт подаде през центъра за Кейсуке Хонда, който преодоля защитник и стигна преди вратаря Перин до топката. Стражът се беше хвърлил и японеца просто копна топката над него на границата на наказателното поле. Защитникъ Маркезе опита да избие преди топката да мине голлинията, но влезе заедно с нея във вратата - 2:0.

Това бе първи гол за Хонда в Серия А и общо втори в кариерата му за Милан. Той е 17-ият играч на Милан този сезон, който успява да се разпише.

И след гола Дженоа продължи да напада. Скули опита ножичен удар, но защитата на Милан изби. Грифоните натискаха постоянно и стигнаха до гола в 73-ата минута.

Центриране от корнер стигна до непокрития Мота, който с много силен удар от въздуха прати топката в напречната греда. Тя се отклони в тялото на вратаря Абиати и спря в мрежата.

Този гол даде допълнителен стимул на Дженоа. Абиати трябваше да се хвърля, за да спаси удар от упор на Стураро. Малко след това пък Мексес изби от голлинията топката, след удар на Бертолачи.

В крайна сметка обаче Милан издържа и записа трета поредна победа. Нещо, което не се бе случвало на отбора този сезон.

 

ДЖЕНОА - МИЛАН 1:2

0:1 Таарабт 14

0:2 Хонда 56

1:2 Абиати 73 автогол

ДЖЕНОА: Перин, Де Майо, Бурдисо, Маркезе, Антонели (83 Конате), Мота, Стураро, Бертолачи, Скули (69 Чентурион), Джилардино, Фецфацидис (82 Калайо)

МИЛАН: Абиати, Бонера, Рами, Мексес, Констант, Монтоливо, Де Йонг, Таарабт (83 Бирса), Кака (88 Поли), Хонда, Пацини (74 Балотели)