Милан - Катания, мач от 33-ия кръг на Серия А. Стадион "Сан Сиро", Милано, 21:45 часа българско време. Съдия: Андреа де Марко

Милан постигна три поредни победи и има сериозни шансове за класиране за Лига Европа – нещо, за което преди три седмици никой не смееше и да мечтае. Статистиците веднага изровиха факти, доказващи, че треньорската смяна е била напълно оправдана и при Зеедорф резултатите са значително по-добри, отколкото бяха при Алегри. Нещо повече – оказа се, че холандецът до момента се справя по-добре и от Карло Анчелоти в първите му мачове начело на Милан. Тифозите на росонерите могат само да си пожелаят Зеедорф да се представи поне толкова успешно, колкото някогашния си треньор начело на тима, що се касае до спечелените трофеи.

МИЛАН

Групата за мача
Вратари:   Абиати, Копола, Габриел
Защитници:  Абате, Бонера, Констант, Мексес, Рами, Силвестре, Дзакардо, Сапата
Халфове:  Бирса, Емануелсон, Де Йонг, Кака, Монтоливо, Поли, Сапонара, Таарабт
Нападатели:  Балотели, Пацини, Робиньо

Контузени:  Ел Шаарави, Петаня, Де Шильо, Мунтари, Есиен, Хонда
Наказани:  няма
Вероятен състав (4-2-3-1): Абиати – Бонера, Рами, Мессдесд, Констант – Де Йонг, Монтоливо – Бирса, Кака, Таарабт - Балотели

 

КАТАНИЯ

Групата за мача
Вратари: Андухар, Фризон

Защитници: Бираги, Капуано, Гьомбер, Легроталие, Монсон, Ролин, Споли 
Халфове:  Бариентос, Кастро, Иско, Лоди, Плашил, Ринаудо

Нападатели: Берхесио, Боатенг, Федато, Кеко, Лето, Петкович

Контузени: Алмирон, Белуши

Наказани:  Перуци
Вероятен състав (3-5-1-1): Фризон – Ролин, Споли, Гьомбер –Иско, Ринаудо, Лоди, Плашил, Монсон – Бариентос - Берхесио

 

Прогноза на Gol.bg:

Зеедорф няма да може да да разчита на Хонда, който е с травма в глезена. Очаква се на негово място да играе Бирса. Едва ли това е от значение в мача точно срещу Катания. Сицилианците са единственият тим, който изглежда обречен в битката за оцеляване. Тимът заема последното място и е спечелил само точица в последните си осем мача.

Всичко друго, освен убедителна победа на Милан, ще бъде невероятна изненада. Знакът в този мач не подлежи на съмнение, може да се спори само за цифровото изражение на успеха на домакините. Вярно е, че Катания измъкна нулево равенство на „Меаца“ по-рано през сезона, но втори подобен подвиг едва ли би бил по силите на фара на колоната.

Резултат: Милан - Катания 3:0