Милан беше един от клубовете, които в края на 80-те и началото на 90-те години поставиха началото на надпреварата за подписите на най-големите световни звезди. Благодарение на финансовата подкрепа на Силвио Берлусконни от тогава до сега тифозите имаха щастието да се радват на футболисти като Савичевич, Баджо, Кака, Шевченко, Ибрахимович.

Уви, вече доста време Милан е на другия полюс и е принуден да продава звездите си. Въпреки това финансовото положение на клуба е доста тревожно. При това росонерите сякаш са попаднали в порочен кръг, тъй като без качествени нови попълнения тимът не може да се класира за Шампионската лига, а без участие в нея не може да закърпи финансите си.

"Гадзета дело Спорт" напомни, че през 2012. Милан бе успял да затвори годината със загуба от само -6,9 млн. евро, но за 2013  цифрата е скочила до -15,7 млн. При това се очаква през юни росонерите да са на червено с около 50 млн. евро, лишени от приходите от около 42 млн., които донесе участието в ШЛ преди година.

В сравнение с 2012 г., приходите на клуба са паднали от 275 на 254 млн. евро, тези от тв права – от 139 на 119 млн., а от продажба на билети – от 33 на 28 млн. Единственият светъл лъч е, че разходите за заплати са паднали от 176 на 144 млн.

Нищо чудно, че Барбара Берлускони обикаля Азия в опит да открие нов партньор, който да помогне клубът да си стъпи на краката.