Бившата звезда на Милан Кака предложи на „росонерите” да вземат пример от големия си противник Ювентус, за да могат да излязат от тежката ситуация, в която се намират.

 „Гледам резултатите на Милан и те показват, че сезонът явно е доста тежък", заяви Кака пред  „Гадзета дело спорт".

„Аз оставам оптимист - две или три години в подобна ситуация могат да се окажат полезни. След това Милан може да се върне на върха. Така както направи Ювевентус", каза бразилецът, вече е играч на американския Орландо Сити.

„Индзаги обича футбола и живее заради него. Отдавна знаехме, че той ще стане треньор. Той не пропуска мач по телевизията. За мен взе правилно решение. Беше една година при децата, след това една година в Примаверата. Когато дойде предложение от Милан, няма как да откажеш. Може би обаче не улучи моментът, за да застане начело на отбора", продължи Кака.

„Дали Милан ми липсва? Винаги ще ми липсва. Аз обаче нямам намерение да стана треньор. По-скоро се виждам в директорска роля, както беше при Леонардо. Но така мисля сега, ще видим какво ще стане след 2-3 години. След време, когато си спомням за дните ми на терена ще казвам: Хей, та аз играх за Милан и Реал Мадрид! Не е зле, нали", завърши с усмивка Кака.